cover

All of Yesterday Tomorrow

AMP

3 x CD (2007) - Rroopp

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Shoegaze / Folktronica / Indiepop / Indierock / Post-punk / Drømmepop / Space rock / Elektronika / Ambient

Spor:
Sketch a Star
Remember Audio
Melatonin Red
Alightfarout
There She Goes
Walking a Line
Small Light
Lutin
ICU
Frise
Strangely Charming Quark
Fine Day


Beyond
Get There
Silencer
Standing in the Darkest Corner of the Room
Le Petit Chat
Ipso Factum
Lutin2
Le Revenant
Left It (Too Late)
Miles'N
Noir Et Noir
Baudelaire


Ombres
Je Veux
Moon Tree
Scarborough Fair
Seagreen Serenades
So Hot (Wash Away All of My Tears)
Televisionface
Watchin'
Shadowfall
Untitled Demo (Demo of Tomorrow)
Yonder
Untitled (Bow)
Wild Wine Gaze
When You Have Love

Referanser:
Flying Saucer Attack
Third Eye Foundation
Gallon Drunk
Spiritualized
Stereolab
Movietone

Vis flere data

Se også:
US - AMP (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Ampient musikk - i 15 år!

Amp feirer 15 år med en flott innpakket, trippel samleplate, men holder innholdet?

Gitarist Richard "Amp" Walker og vokalist Karine Charff har utgitt 10 album på drøyt 15 år og hele tiden vært kjæledegger i for eksempel Alternative Press og The Wire, begge publikasjoner kjent for å sette dagsorden for alternativ musikk.

I løpet av denne perioden har et 20-talls personer vært involvert i Amp i større eller mindre grad, av de viktigste (som også har satt spor etter seg i andre sammenhenger) kan nevnes Ray Dickaty (Spiritualized, Skree, Gallon Drunk), Dave Pearce (Flying Saucer Attack), Matt Elliot (Movietone, Flying Saucer Attack, Third Eye Foundation), Marc Challans (Fraud) og Donald "Ross" Skinner (Julian Cope, Kiosk).

I løpet av perioden har det også blitt utgitt tallrike singler, spredte spor på samle-CDer og andre utgivelser som har utgått. All of Yesterday Tomorrow byr på over tre og en halv time (38 spor) løftet fra singler, samleplater og Amps egne arkiver. Dette er den andre av slike utgivelser fra RROOPP, et nytt London-basert selskap dedikert til å sende ut store støvsugerposer fulle av non-album-oppsop med noen av Storbritannias mest fetisjerte indie-artister (den første utgivelsen var en trippel med Yellow 6).

Vi får dermed et solid dypdykk ned i Amps klangbelemrede underverden av støy-psykedelisk sirup og gelé, et sted mellom Spiritualized og Flying Saucer Attack – eller på andre måter en oppdatering av noen ideer Fripp & Eno arbeidet med sammen for lenge siden. Utover denne grunnformelen er det noen spredte ekskursjoner innom post-punk og skisseaktig forenklet folktronica.

Hovedparten av materialet stammer fra perioden 1995-1999 som vel blir stående som Amps storhetstid. Det blir imidlertid tydelig her at Amp også den gang bare vare i midtsjiktet og ikke ledet an når det gjelder viktig og nytenkende musikk, de blir på en måte fattigmanns Stereolab. Musikken kan være vakker, svevende og drømmende, men også statisk og innholdsfattig, nesten kjedelig (særlig i flere timer!).

All of Yesterday Tomorrow gir et like godt overblikk over hva Amp står (stod) for som en samling spor fra deres ordinære album ville ha gjort. I tillegg får du masse musikk for penga.

Føler du at du trenger én og bare én utgivelse med Amp så er dette det beste valget.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Rockettothesky - Medea

(Trust Me)

Iskald og stemningsfull tragedie, fra en musikalsk dramaturg som ikke bare kjenner teorien, men også kan spille musikken.

Flere:

Paganus - Skogsrock
Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe