cover

Five Pillars of Soul

John Wilkes Booze

CD (2004) - Kill Rock Stars

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Eksperimentell rock

Spor:
Sweetback's Gonna Make It
See Through Sound
Butcher's Tale
White Guilt
Marc Bolan Makes Me Want To Fuck pt. II
Watch Out
They Don't Like Me In This Town/Carpe Diem
People's Songbook
Academy Flight Song
Yoko Save Rock'n'Roll
Meanwhile, At The Hideout
Spotlight
Until Your Head Is Gone

Referanser:
The Impossible Shapes
The Make-Up
Jon Spencer Blues Explosion
Captain Beefheart and His Magic Band

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Psychosoul

Seks psykotiske garasjerocere prøver å endre medisineringen en litt for fuktig lørdagskveld.

Denne skiva ble opprinnelig utgitt som 5 separate EPer i 2002. Disse utgivelsene, og nå denne langspilleren, skal visstnok være en slags hyllest til fem av deres helter. Disse er som følger:

1. Melvin van Peebles - filmmaker og jazz/soulartist
2. Tania Hearst - rikmannsdatter som ble kidnappet av de radikale Symbionese Liberation Army i 1974, for så å tilslutte seg sine kidnappere i en periode
3. Albert Ayler - frijazzlegende
4. Marc Bolan - spydspiss i 70-tallets glambølge
5. Yoko Ono - kunstner, artist og rockehistoriens mest mislikte ektefelle

Det er nok ikke alltid like lett å finne igjen disse fem i musikken, selv om de iblant dukker opp på underlige steder. Om de ikke i like stor grad har påvirket alle låtene, gis det i hvert fall en grundig presentasjon av hver og en av dem i heftet. Musikalsk minner John Wilkes Booze mer om band som The Make-Up og iblant Jon Spencer Blues Explosion. Sprelsk og frisk rock, med en fot i en moderne utgave av garasjerock.

John Wilkes Booze består av en gjeng som tidligere har operert under navnet The Impossible Shapes. Forskjellen på de to er at dette bandet også har vokalist Seth Mahern i rekkene. Om dette er et sideprosjekt eller deres virkelige satsing vites ikke.

Disse gutta benytter seg her og der av klipp fra andres arbeid. Man kan blant annet få med seg litt av et Marc Bolan-intervju, litt musikk av Albert Ayler og så videre. Man kan også finne et par reine coverlåter, i form av The Fugs sin Carpe Diem og The Zombies sin Butcher's Tale. Den første koblet sammen med deres egne This Town og den andre i en kort, underlig versjon. Sistesporet er et slags kaotisk klipp-og-lim, som ærlig talt ikke er noen låt, men en slags avrunding på spetakkelet.

Five Pillars Of Soul er ei plate som kan overraske lytteren både en og to ganger. Den kan både være morsom og spennende. Savnet av en håndfull knallåter melder seg likevel. Platas styrke er kanskje at den i stor grad viser bandets upåklagelige spilleglede og humør. Åpningslåta Sweetback's Gonna Make It, White Guilt, Yoko Save Rock'n'Roll og Spotlight er gode eksempler.

Jeg har hørt fra sikre kilder at bandet skal være en opplevelse live. Det har jeg ingen problemer med å tenke meg etter å ha hørt Five Pillars Of Soul en del ganger.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Band of Horses - Everything All the Time

(Sub Pop)

Ekstra Ekstra!! Seattle-skapningar til angrep med årets hittil heitaste melodiar. Fortjenar feite overskrifter.

Flere:

Arve Henriksen - Sakuteiki
Dizzee Rascal - Showtime