cover

Among the Gods

Mob Rules

CD (2004) - SPV / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Hardrock

Spor:
Black Rain
Hydrophobia
Invitation Time
The Miracle Dancer
Among The Gods
New World Symphony
Ship Of Fools
Seven Seas
Meet You In Heaven
Arabia

Referanser:
Doro
Helloween
TNT
Savatage

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Wurst metal

Tysk standard heavy metal på godt og vondt ... mest vondt.

Metal Gods er et av mange tyske band som graver i gamle heavy metal-skatter. Med utgangspunkt i ideer fra 80-tallet roter de rundt i et sound vi har vært borti utallige ganger før. I blant minner de til og med om våre egne TNT.

Among the Gods er et eksempel på metal spilt av relativt dyktige folk, men med helt tydelige mangler. I tillegg må jeg innrømme at jeg ikke ville kjent igjen dette bandet om jeg hørte det igjen om to måneder. Det går for mye på tomgang. Få av låtene engasjerer meg nevneverdig. De er kanskje velskrevne innen stilens rammer, men framføringene er litt for ofte flate og platte.

Keyboardisten Sascha Onnen bidrar til å myke opp låtene der bandet synes det trengs. Dessverre blir det innimellom bare dumt. Forsøket på å få synthen til å høres ut som panfløyter (eller lignende) i The Miracle Dancer kunne jeg virkelig klart meg uten. Klaus Dirks minner noe om Bruce Dickinson, men når ikke helt opp.

Roland Grapow fra Helloween bidrar med ekstra gitarer på det 7:32 lange tittelkuttet. Låta er kanskje drøy både i oppbygging og lengde, men er mer interessant lytting enn det meste andre på skiva. Mob Rules sin storslagne metal blir kjedelig i lengden, men på tittellåta og et par til klarer de å holde intensiteten oppe på en slik måte at man gidder å følge med. Den andre lange låta, Arabia, har på ingen måte samme spenning i seg.

Balladen New World Symphony er derimot bare pompøs og trøtt. Forsøket på fengende hard rock i Ship of Fools pirrer ikke rockefoten i det hele tatt. Seven Seas er hakket bedre, men det viser vel kanskje best at det er en viss mangel på friske låter her.

Med denne oppskriften forblir Mob Rules et av mange tyske band med manglende særpreg og gnist. De høres ut som for mange andre av sine kolleger. Bandet er langt fra det værste i stilarten, men mangelen på nye tanker gjør at man blir slapp og umotivert av Among the Gods.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fe-mail - Syklubb Fra Hælvete

(TV5)

Elektrisk støy: (u)ønskede variasjoner i strøm og spenning som opptrer sammen med elektriske forsterkere og apparater for signalbehandling.

Flere:

Ought - More Than Any Other Day
Deportees - Under the Pavement - The Beach