cover

Expo 86

Wolf Parade

CD (2010) - Sub Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Alternativ

Spor:
Cloud Shadow on The Mountain
Palm Road
What Did My Lover Say? (It Always Had To Go This Way)
Little Golden Age
In The Direction of The Moon
Ghost Pressure
Pobody's Nerfect
Two Men In New Tuxedos
Oh You, Old Thing
Yulia
Cave-o-Sapien

Referanser:
Sunset Rubdown
Handsome Furs
Swan Lake
Frog Eyes
Arcade Fire

Vis flere data

Se også:
Apologies to the Queen Mary - Wolf Parade (2005)
Apologies to the Queen Mary - Wolf Parade (2005)
Wolf Parade - Wolf Parade (2005)
At Mount Zoomer - Wolf Parade (2008)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Pobody's nerfect?

Wolf Parade er tilbake, og med seg har de en rekke dansbare låter. Selv hevder de at ingen er perfekte, men i så fall er Expo 86 et unntak.

Åpningslåten Cloud Shadow on The Mountain starter (i kjent stil) med et høylytt "pang", og setter allerede der forventningene høyt til værs. Og forventninger er nærmest en forutsetning når det gjelder Wolf Parade, spesielt siden de aldri har skuffet til nå.

Men på Expo 86 er alt allikevel litt forskjellig. Snudd på hodet. Det er ikke lenger forakt for den moderne verden som preget den såre låten Modern World fra debuten Apologies To The Queen Mary.

Modern world / I'm not pleased to meet you / You just bring me down

Ei heller er det de kjappe linjene som igjen viser en slags rotløshet på forgjengeren At Mount Zoomer, illustrert i låta Soldier's Grin.

This place here is no friend of mine.

Denne gangen er tekstene delt mellom Spencer Krug og Dan Boeckner, noe som har resultert i svært kryptiske, optimistiske, naive - men fortsatt metaforiske tekster.

I / I'm made of sand / and stone / and you / you're some kind of ivy / I'm trying to hold as best as I can

I mellomtiden har gutta i Wolf Parade spilt på andre strenger. Gitarist Dan Boeckner var opptatt på sin kant, i bandet Handsome Furs sammen med sin kone Alexei Perry. Spencer Krug er kjent for sin utrolige måte å liksom få alle band han starter til å funke, og man kan jo nevne i fleng; Frog Eyes, Sunset Rubdown, Swan Lake og det litt mindre kjente bandet Moonface. Sideprosjektene ble til slutt virkelig tilsidesatt, og ulveparaden startet å bearbeide sitt låtmateriale i fjor høst. De har alltid tatt musikk seriøst, men Expo 86 er ikke bare seriøs, den er også svært maksimalistisk.

Palm Road er en av skivas glanslåter - helt skreddersydd for sommeren, og bygger seg opp i et voldsomt tempo mot slutten, mens What Did My Lover Say? (It Always Had to Go This Way) er ekstremt catchy med sitt lag-på-lag-lydbilde og Dan Boeckners intrikate gitar. Det er ikke vanskelig å skjønne at plata faktisk er spilt inn live.

Mens Johnny Depp har funnet inspirasjon til sin rolle som The Mad Hatter i Alice i Eventyrland fra Spencer Krugs prestasjoner i Sunset Rubdown, er Wolf Parade lettere å svelge enn både Frog Eyes og Sunset Rubdown. Jeg mistenker at det har noe å gjøre med kombinasjonen Krug og Boeckner, som for så vidt er en uslåelig kombinasjon. Expo 86 er utvilsomt et av årets beste kjøp, og tåler sinnssykt mange runder i spilleren uten at den taper seg. Wolf Parade kler melankoli bra, men seirer denne gangen inn i solnedgangen med en skive som er upbeat på alle måter.

Wolf Parade tar turen til Oslo, etter en sterkt USA-prioritert turnè, og entrer Parkteatret den 28. september.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richard Swift - Dressed Up for the Letdown

(Secretly Canadian)

Velkledde og idérike songar om nasjonal fridom, bygningar i Amerika, det grimme artistlivet og ein heil del lost and sorrow.

Flere:

Trygve Seim - Sangam
Prince - One Night Alone ... Live!