cover

On Soft Mountains We Work Magic

Christophe Bailleau & Neal Williams

CD (2008) - Fenêtre

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Folktronica / Laptop / Singer/songwriter / Folk / Elektronika

Spor:
Tilleul
Moistened Palms
Eden
A Lucky Dip
Emulette
Future Plans
When Does it Start
A Mountain of Flutes
Ombilical
Happy Neal

Referanser:
Greg Haines
Greg Davis
Simon Joyner

Vis flere data

Se også:
Air Resort - Christophe Bailleau (2008)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Myke magiske fjelltopper

Et atmosforførisk møte mellom elektronisk varme og folkbasert melankoli.

De gode mennesker i Fenêtre records har igjen gitt oss en flott stykke musikk med platen On Soft Mountains We Work Magic. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Christophe Bailleau og Neal Williams, og dere som allerede kjenner til de to forstår dermed at det er snakk om et musikalsk møte mellom Europa og USA, mellom varm elektronika og mild folk. Resultatet har blitt en meget vakker plate av den typen man kan synke dypt ned i.

Franske Christophe Bailleau, nå bosatt i Belgia, er en multikunstner med stort register. Han er nok for mange mest kjent som medlem i Arden, sammen med blant andre Mitchell Akiyama, aMute og Sebasten Roux (som også er med såvidt her). Hans palett er den minimalistiske og teksturbaserte, men penslene han benytter er ikke bare laptopen, men også organiske instrumenter. Bailleaus musikk er både innbydende og varm, med elementer av det kjente, melodiske og det mer abstrakte og drømmende.

Amerikaneren Neal Williams er for meg et ubeskrevet blad. Han er en singer/songwriter med tilhold i Atlanta, som også jobber under navnet Possible Selves med en skive ute fra 2006. Williams trakterer i hvert fall en haug med akustiske instrumenter, samt at han synger med en ganske intim stemme av den mer uskolerte typen. Litt rusten og atonal, men det kler på en måte det litt vindskeive og utforskende uttrykket som ligger over hele denne platen. De to jager ikke opp på første og beste topp på jakt etter det umiddelbare og lettfattelige, men forsøker å skape intim magi på myke fjellknauser.

Det er ikke vanskelig å adskille de to herrenes bidrag fra hverandre her. De mest spennende øyeblikkene er når de møtes, at uttrykkene smelter sammen i hverandre. Samspillet kommer nok Neal Williams mest til gode, og det er hans låter som står igjen som de mest distinkte her. Hør den finfine Moistened Plans, i utgangspunktet en nedpå akustisk pludresang, som gis ytterligere dybde med sitt utbygde lydbilde. De to alternerer ganske jevnt med å spille hovedrollen utover på platen, og de lykkes å skape variasjon uten at kontinuiteten blir brutt.

Det lille norske plateselskapet har gitt ut en plate som skal høres i sin helhet, nytes uforstyrret. Legg til nydelig coverkunst ved Erik Skodvin (Svarte Greiner) - alle plater med bjørner på coveret trekker selvsagt opp - så burde argumentet for å laste ned ulovlige filer være sterkt svekket for den som er interessert i denne.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Turboneger - Scandinavian Leather

(Burning Heart)

Denne plata kommer jeg til å leve med lenge. Den bør gå i arv fra far til sønn og mor til datter.

Flere:

Bonnie Prince Billy - Master & Everyone
Deradoorian - Mind Raft EP