cover

Faceless

Godsmack

CD (2003) - Republic / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Nu metal / Post-grunge

Spor:
Straight Out Of Line
Faceless
Changes
Make Me Belive
I Stand Alone
Re-Align
I Fucking Hate You
Releasing The Demons
Dead And Broken
I Am
The Awakening
Serenity

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Sortér under K for Kjedelig

Godsmacks tredje album er kliss lik de forrige, og en utrolig kjedelig opplevelse.

Godsmacks tredje plate er en trist affære. Ikke på en måte med "rørende melodier og sjelegranskende tekster", men mer trist som i tragisk. Skiva er gjennomsyret av typiske nu-metal-riff, irriterende uinspirert, og holder en stereotyp vokal, kombinert med ufattelig kjedelige melodilinjer.

De prøver seg på en aldri så liten "Metallica - One"-inspirert intro, med helikopter, eksplosjoner og skuddvekslinger. Men det blir som Missing In Action 4 i forhold til Apocalypse Now. Til de av dere som ikke har så stor kunnskap til Chuck Norris og gamle krigsfilmer; Missing In Action er en film med kjedelig og platt handling, ikke særlig overbevisende skuespillerprestasjoner, i en genre som begynner å bli en smule ensformig. You do the math...

Det er ikke mye som er spennende og originalt med Godsmack, det eneste må være at de i nu-metal sammenheng skiller seg litt ut ved at de har gitarsoloer. Whoo-hoo!!! At de tør... (Da Linkin Park skulle gi ut sitt debut album Hybrid Theory fjernet de systematisk alle ord som kunne virke støtende, samt alt av gitarsoloer. Alt for å selge mest mulig...)

Refrenget til låta I Stand Alone (som også finnes på soundtracket til filmen The Scorpion King) er faktisk høvelig bra, men når DET er det eneste positive jeg klarer å grave fram etter nesten femti ulidelige minutters lytting, synes jeg det hele grenser mot det pinlige. I Fucking Hate You er på sin side tekstmessig noe av det flaueste jeg har hørt siden bestemora mi laget (og framførte) sang om meg til konfirmasjonen min:

You pull me down and you crucify my name
You make me insane
(...)
'Cuz I fucking hate you
You're such a liar
I love to hate you
You're all the same to me
(...)
When you repeatly
Take advantage of me
The only thought I get of you sickens me
Everybody knows you're fake
You're everything I fucking hate
And I'm everything that you could never be

Er det mulig? Jeg skrev bedre tekster på ungdomsskolen, men jeg hadde vett til å kaste dem! Det er som tekstene til Scooter; Jeg må le, men det finnes ikke morsomt: Respect to the man in the ice cream van!

Om Godsmack skulle ha konsert der jeg bor, og billetten hadde kostet, la oss si 100 kroner, tror jeg faktisk ikke jeg hadde giddet å dra. Det er synd å si det, men å høre dette live frister mindre enn å sitte barnevakt for dattera til Courtney Love. Faceless er et uinspirert og sjeleløst verk som ikke vil bli husket, og som neppe vil bety noe for noen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


El Guincho - Alegranza!

(XL)

Alegranza har overlevd et år med hype, og er utvilsomt en av årets beste plater.

Flere:

Proviant Audio - Real Love Tastes Like This
The Elected - Sun Sun Sun