cover

Get Color

Health

CD (2009) - City Slang / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Elektronisk / Støyrock / Indierock

Spor:
In Heat
Die Slow
Nice Girls
Death+
Before Tigers
Severin
Eat Flesh
We Are Water
In Violet

Referanser:
No Age
Mika Miko
Black Dice
Parts & Labor

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Hysj, vi bråker!

Health fornekter seg ikke, og gir oss enda mer grenseløs og støyete utilgjengelighet med en herlig undertrykt popnerve.

Det er en del band som tror at det blir kult så snart man prøver å høres så off ut som overhodet mulig. Det har vel til tider vært et av de største irritasjonsmomentene med en hel haug av indiebandene de siste årene. Health kunne uten problemer havnet i den kategorien, hadde det ikke vært for at de på en småbisarr og surrealistisk måte greier å blande elementer av støyrock, shoegazing, techno og tribaldans til den store gullmedaljen.

Health er en utfordring i så måte med tanke på måten de tilsynelatende legger seg på en offensivt utilgjengelig linje, men så tunge støyvegger at melodiene bare kan glemme å få utfolde seg slik de noen ganger kan ligge an til å gjøre. Slik fremstår de kanskje unødvendig anstrengt ut iblant. Veien fra anstrengt til plagsomt desperat trenger ikke være lang, men det er jo også øyeblikk hvor dette avbrytes av helt herlige små åpenbaringer av himmelsk lyd – som på singelen Die Slow blant annet. Det blir nesten slik at der hvor de høres mest ut som på debuten, de mer aggressive øyeblikkene, er der hvor man kanskje får mest pusterom.

Lyden av Health er nesten et paradoks i seg selv. Så anstrengende at man føler man ikke kan si noe før det er stopp, og så befriende bråkete ned til hver minste detalj at det bare blir styggvakkert. Det er nesten som at vokalen til Jake Duzsik til enhver tid er de siste ord som blir sagt før man puster ut for siste gang og sovner stille inn. Spøkelsesaktig og androgynt, nesten slik at man bare legger merke til den om man tror på den.

Og dette er jo i sterk kontrast til støyen som har nådd nye nivåer på Get Color i forhold til debuten. Til og med synthen høres skitten og småskummel ut, og når de i tillegg kjører gloomy og repetitive elektroloops i tide og utide så er det ikke en rent lite paranoid opplevelse å høre gjennom denne skiva.

Og alle skiver som har potensiale til å sende oss inn i midlertidige sinnsforvirrelser har i utgangspunktet greid mer enn de fleste. Slik har Health greid å mikse et slags shoegazer-aktig sound med skamløst tidsriktig støyrock - en sjangerkræsj som i seg selv kan kalles paradoksal - men som ikke overraskende fungerer grisebra. Health befester med Get Color sin posisjon som et av de mest karakteristiske nyere bandene i dag.

Health spiller i Oslo på Parkteatret 23. oktober og på Landmark i Bergen 24. oktober.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Samara Lubelski - The Fleeting Skies

(The Social Registry)

En makeløs ode til naturen, som bergtar og forvirrer.

Flere:

Arve Henriksen - Sakuteiki
Yo La Tengo - I Am Not Afraid of You and I Will Beat Your Ass