cover

It's Not Me, It's You!

pg.lost

CD (2008) - Black Star Foundation

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Post-rock / Indierock / Shoegaze

Spor:
The Day Shift
Head High
Pascal's Law
Maquina
Jonathan
Siren

Referanser:
Joy Wants Eternity
September Malevolence
Mono
Efterklang
Explosions in the Sky

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Svensk eksplosjon

pg.lost er svenske, unge og målbevisste. Her forsøker de å ta opp kampen med post rock-kongene Explosions in The Sky.

Det er ikke bare-bare å være et nyetablert post-rock band fra Sverige. Og med ambisjoner om en gang å nå igjen de største innen post-rockens verden – blant annet det storslagne amerikanske bandet Explosions in The Sky, så virker det som om pg.lost sikter rett mot midten av blinken.

Vel, nyetablerte kan de neppe kalles. pg.lost startet som bandet Before You Give In, med en noe annerledes lineup. Debut-EP'en Yes I Am fra 2007 ble ikke en videre stor suksess, til tross for alle konsertene bandet har hatt siden den tid.

Det tar litt tid før skiva sparkes i gang, men The Day Shift er allikevel en flott åpningslåt idet trommene, gitarene og den melankolske stemningen bryter løs. Den unike sammensetningen av instrument og stillhet kan minne svært om post rock-bandet Joy Wants Eternity og utgivelsen You Who Pretend To Sleep, og det er slettes ingen dårlig prestasjon.

Livet er en berg- og dalbane. Akkurat slik er det med musikken til pg.lost også. Det går opp og ned, og bandet spiller sterkt på følelser – som de bruker bevisst i sangene. Det er ingen tvil om at trommis Martin Hjertstedt har studert teknikken til Explosions- trommis Chris Hrasky, for oppbygningen av låtene når det kommer til trommene er relativt identisk.

Med låten Jonathan viser svenskene ingen nåde, og gir jernet så det holder. Trommene går kontinuerlig, og etterlater en helt egen klang som går hånd i hånd med de to frenetiske gitarene vi hører gjennom låta.

Pg.lost bruker lite vokal, men på noen låter, eksempelvis åpningslåta The Day Shift og avslutningslåta Siren, bruker de en lys vokal med uhørbare tekster. Vokalen ligger som et slør over trommenes brutalitet og gitarenes feedback, men det er samtidig langt unna sjangre som shoegaze og støy-rock.

It's Not Me, It's You! Er en raffinert plate som uten tvil kan føyes i rekken som enda et godt gjennomført post rock-album. Men om de noen gang klarer å slå gjennom for fullt gjenstår å se. Det er dessverre altfor mange band nå til dags som aldri klarer et skikkelig gjennombrudd selv om bandet er aldri så dyktige.

Dette gjelder også pg.lost, men siden post rock er en relativt smal sjanger, så får bandet i det minste en trofast tilhengerskare av de som digger den.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Falsobordone - Fikon, Fiddlor och Finlir

()

Falsobordone gir deg et sjeldent godt innblikk i 1300-tallets gleder og instrumenter.

Flere:

Vapnet - Döda Fallet
Pernice Brothers - Live a Little