cover

Treefight for Sunlight

Treefight for Sunlight

CD (2011) - Bella Union / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Indierock

Spor:
A dream before sleep
You and the new world
The universe is a woman
They never did know
Facing the sun
Rain air
Tambourhinoceros jam
Riddles in rhymes
What became of you and I?
Time stretcher

Referanser:
Vampire Weekend
MGMT
Who Knew

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sterk debut

Svært sjelden setter jeg på en plate og blir så revet med som da jeg satte på Treefight For Sunlights debutalbum. Dette er solskinnspop på sitt beste.

Treefight for Sunlight har blitt nevnt på ymse lister over band å holde øye med i 2011, og med god grunn. Debutalbumet deres er en fest fra start til slutt, og det er svært vanskelig ikke å la seg rive med og tromme takten til dette danske bandets lystige melodier. Sangene fester seg kontant til øregangen første gang man hører dem, og blir der gjerne i noen timer etter at albumet er slutt.

Bandet på fire kommer fra Danmark, og har kjent hverandre siden barndommen. De ga ut debutalbumet i 2010 i hjemlandet, da kalt A Collection Of Vibrations For Your Skull. Nå har de blitt signert av det engelske plateselskapet Bella Union, som blant annet har Fleet Foxes og Beach House i stallen. En signering som i seg selv er et imponerende karrierehopp.

Soundet til Treefight for Sunlight er euforisk og lykkelig indiepop. Man kan definitivt trekke likheter mellom danskene og flere svært kjente band som Beach Boys og MGMT, men de klarer likevel å skape noe som er såpass originalt at albumet holder seg interessant hele veien.

Albumet starter rolig med vakre A Dream Before Sleep, før de setter opp tempoet med You And The New Worlds lekne gitarriff og fantastiske lyse koring. Det gode humøret fortsetter gjennom grandiose The Universe Is A Woman og mystiske They Never Did Know.

Førstesingelen Facing The Sun er et kapittel for seg selv. Singelen, som har blitt lovprist i The Guardian, er en gledesbombe uten like. Her får man lyst til å frikeløpe ned gaten som gale foler – man blir rett og slett i godt humør av å høre på den. Dette gjelder for øvrig ikke bare Facing The Sun, men også Rain Air og den noe mer melankolske (såfremt jeg kan kalle den det) andresingelen What Became Of You And I.

Treefight for Sunlight er et kjempealbum som kan være starten på noe stort.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Besnard Lakes - The Besnard Lakes Are The Roaring Night

(Jagjaguwar)

Montreal-bandet har levert en på alle måter triumferende tredjeplate.

Flere:

Fe-mail - Syklubb Fra Hælvete
Svein Finnerud Trio - The Complete Released Works 1968-1999