cover

A Special Album

Ralph Myerz & The Jack Herren Band

CD (2003) - Emperor Norton / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Chillout / Club / Easy Listening

Spor:
Here Is Love
Nikita
Casino
Think Twice
You Never Come Closer
A Special Morning
Feel It
Funky Biznizz
Savannah
Lullaby

Referanser:
Ugress
Bobby Hughes Experience
Röyksopp

Vis flere data

Se også:
A Special EP - Ralph Myerz & The Jack Herren Band (2002)
Your New Best Friends - Ralph Myerz & The Jack Herren Band (2004)
Your New Best Friends - Ralph Myerz & The Jack Herren Band (2004)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Jeg har fått det med meg

Det er ikke en spesiell plate, slik de hevder selv, men det er en helsikes bra plate.

Hei. Jeg ville bare si at jeg har fått meg Ralph Myerz. Og The Jack Herren Band, må vite. Ja, det er et ganske artig navn, ikke sant? De spiller elektronika. Det er en ganske populær sjanger.

En gang så jeg et elektronika-band live. Uten å nevne navn, så bestod gruppa for det meste av Espen Horne som spilte på DAT-spiller. Det var mye stemning i lokalet. Det får en si. En lignende gang så jeg Ralph Myerz & The Jack Herren Band live. Den opplyste leser skjønner vel hvor jeg vil, men for dere andre så kan jeg summere opplevelsen med ett substantiv: dynamitt.

Opplevelsen av Ralph Myerz på plate er i så måte mer i retning av en smellbonbon. Men dette er smellbonbonen som smeller ved første forsøk, har den legendariske morsomme vitsen som visstnok skal finnes, samt en hatt. Og etterpå kan den monteres sammen for nye og minst like spenstige smell. Dette er smellbonbonen som alle kransekaker drømmer om, helt fra de er nybakt kransekakemasse.

Den passer godt til kaffen, med andre ord. Det er nemlig ikke noe revolusjonerende med Ralph Myerz på plate. Det er ikke noe farlig (kanskje med unntak av det obligatoriske, men nesten uhørlige, damestønn-samplet.) Det unike ligger i at det meste av rytmisk instrumentering er spilt inn av ekte mennesker (vel, i det minste bergensere) og ikke en boks. Det originale er at de ikke spiller inn samples på nytt, sånn at det blir deres egne. Det fabelaktige er at dette gir oss lyttere og kaffedrikkere hauger av nydelige stykker med superb vokalarbeid fra kjente og ikke fullt så kjente kvinnelige vokalister. Siden jeg skriver dette på kvinnedagen, synes jeg alle er kjempeflinke. Kvinner kan og kvinner tør. Det synes jeg sikkert når manneåret begynner igjen i morgen også.

Resten kjenner dere. Dersom du ikke har hørt "Nikita" eller "Think Twice", hører du sikkert ikke på Petre. Det gjør du sannsynligvis helt rett i, uten at jeg skal blande meg opp i NRKs programpolitikk (Hm...nå har jeg vel alt gjort det. Nuvel.) Dersom du ikke likte "Nikita" og "Think twice", aner du ikke hva du snakker om.

Utover det står ikke denne timen med intimmassasje for ørene og kaffeservicet tilbake for celebriteter som Kurder & Dorfmeister og Fila Brazilia. Det er ikke en spesiell plate, slik Ralph Myerz & The Jack Herren Band hevder selv, men det er en helsikes bra plate.

Jeg var forresten aldri på Den Elleville Festen der Ralph Myerz & the Jack Herren Band spilte for første gang. Selv om jeg bor i Bergen. Så egentlig vet vel ikke jeg heller hva jeg snakker om.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Two Gallants - What the Toll Tells

(Saddle Creek)

Lyden av det tidlege Amerika. Snasen folkrock og slepne mordarballader fra San Franciscos Two Gallants.

Flere:

Okkervil River - The Stage Names
Fe-mail - Syklubb Fra Hælvete