cover

The Trouble With Being Myself

Macy Gray

CD (2003) - Epic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Funk / Soul / Poprock

Spor:
When I See You
It Ain't the Money
She Ain't Right For You
Things That Made Me Change
Come Together
She Don't Write Songs About You
Jesus For a Day
My Fondest Childhood
Memories
Happiness
Speechless
Screamin'
Every Now and Then

Referanser:
Beck
Lucy Pearl
Prince
Angie Stone

Vis flere data

Se også:
On How Life Is - Macy Gray (1999)
The Id - Macy Gray (2001)
The Sellout - Macy Gray (2010)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Barenaked lady

Ørevennlig og grei pop fra Macy Gray på hennes tredje plate. Men hvor ble det av attituden?

På coveret befinner det seg en selvsikker dame med troskyldig blikk og trutmunn, flankert av korrekte korketrekkere. Ansiktet bader i kunstferdig skyggespill på rustenrosa bakgrunn. Det nye soloalbumet til Beyonce Knowles? Håh nei. Dette var en gang slitne-Macy med den strie afromanken og jointen i et rappkjefta gap. Poff! Borte vekk. Macy har forandra seg. Så har hun jo også med et spor som heter Things That Made Me Change, forøvrig noen av de dårligere minuttene på The Trouble With Being Myself. Den lyriske delen her dreier seg mye om Gud, kjærlighet, good lovin', hvor lite viktig penger er (det kan hun si, det), leting etter seg sjæl og gleden ved å klare dette. Det er stort sett mye følelser i omløp. The Trouble With Being Myself utstråler en god del kjedelig lykke, men Macy Gray er ikke helt avkledd (musikalsk sett). Det ligger fremdeles litt funky frekkhet og ulmer under dette tilsynelatende perfekte ytre.

På The ID jobbet Macy Gray med diverse storheter fra rap og hiphop-verdenen. Denne gang har hun med seg en gjeng mer anonyme, men dyktige musikere som ikke krangler med frøken Gray om oppmerksomheten. Macy er sjefskokken, det er det ingen tvil om.

Hun holder seg stort sett til ørevennlig, lettflytende flinkispop, myk fønk og små teskjeer med rock. Et par låter er av det litt mer eksperimentelle slaget som kan gi hint om inspirasjon fra blant andre Beck i det funky hjørnet eller sågar Prince. Selv om plata har en del solglimt, som for eksempel førstekuttet When I See You og godbiten Jesus For a Day, bør man nok kunne forvente mer av en sanger som Macy Gray.

Et lite djevelsk sprell fra Macy til slutt: Flere lyttere enn meg hadde nok samlet energi for å høre på det som kan antas å være en søtladen lekeplasserindring ved navn My Fondest Childhood Memories. Men Macy lurte meg: "I was just a kid, so they let me go despite the murders that I did". Teksten på denne sangen var vel det eneste som kunne få det til å rykke litt i øyebrynet.

Ellers blir plata for forutsigbar og lyserød.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richmond Fontaine - Post to Wire

(El Cortez)

Dei er ømme, dei er eksplosive og dei fortel skarpsindige historier frå den amerikanske sidelinja.

Flere:

The Streets - Original Pirate Material
This Is Music Inc. - Krasnapolis