cover

The Fruit Is Still Fresh

Cato Salsa Experience

CD (2003) - Garralda Records / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Garasjerock

Spor:
Living Longer Each Year
Awaiting The Bash
Lovesick
Runaround
Handsome Hank Is Back In The City
Rock N Soul
Taste For Honey
Up And Around
Waiting For The Summer Sun
Candyman
In Case You Need Deep Love

Referanser:
The Rolling Stones
Jon Spencer Blues Explosion

Vis flere data

Se også:
Sounds Like a Sandwich - Cato Salsa Experience & The Thing & Joe McPhee (2005)
No. 3 - Cato Salsa Experience (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Kryogenetikk

Sannsynligvis lot texmexbandet Cato Salsa Experience seg fryse ned på slutten av sekstitallet.

Sannsynligvis lot texmexbandet Cato Salsa Experience seg fryse ned på slutten av sekstitallet.

Inspirert av toneangivende amerikanske celebriteter som Walt Disney, ville det norske bandet oppnå berømmelse som det første komplette bandet som lot seg forføre av kryogenetikk. Tidligere hadde bare enkeltpersoner Jimi Hendrix, Jim Morrison og Odd Børre tatt steget fullt ut. Gjerne under dekke av en "ulykke". Tiden var inne for popgruppenedfrysing.

Ettersom få norske aviser ofret fenomenet rockemusikk noe særlig oppmerksomhet, ble det for ettertiden stående som et av tidenes dyreste PR-stunt. Bandet ble redusert til et lagernummer på Norsk Institutt for Kryogenetikk på Furuset.

Årene gikk. Historie ble legende. Legende ble myte. Og slike ting som ikke skal bli glemt, ble glemt.

Det er usikkert om det var en misforståelse som gjorde at de ble vekket opp allerede i begynnelsen av år 2000, og øyeblikkelig løp i studio for å spille inn den artige, men ganske masete "A good tip for a good time". Et rykte sier at det var en misfornøyd ansatt som gikk amok i avdelingen for rockeband. Et annet at det var bandets egne indre vilje gjorde det selv.

Tre år senere har denne indre viljen og spillegleden, spilt bandbussen gjennom Norge, junaiten, asien og jeg vet ikke hva.  Cato Salsa sommeren 2003 framstår som mer tilbakelente, mindre heseblesende og enda mer artige. For eksempel i den tilbakelente og frenetiske "Awaiting the bash". For eksempel i den tøysete "Handsome Hank is back in the city". For eksempel i G-lovepastisjen "Taste for honey".

Det er slik sekstitallsrock skal spilles i det 21. århundre. Som en myk overgang mellom Love og The Hives. For å vise at det beste i livet er å henge nede på stranda i et idyllisk California regissert av Jean-Pierre Jeunet. Gjerne med et brett som kan gå både til lands, vanns og i luft. For en følelse. 

Dessverre minner "The fruit is stille fresh" meg som helhet mer om følelsen av å spise en boks potetsalat alene. Egentlig hadde det i dette tilfellet selvfølgelig vært mer passende å sammenligne med en boks fruktsalat, men det synes jeg er kvalmende fra første skje. Og jeg blir ikke kvalm av å spise masse potetsalat. Jeg blir bare mett. Og kanskje litt trett.

For foruten de ovennevnte er dette mer en god time gitarrock som jeg kan slenge på grillen, enn en plate som kommer til å overleve som noe stort inn i evigheten. Spesielt siden annenhvert spor ender opp med å høres ut som resultatet av en jam, i nettopp evigheten, mellom Jimi Hendrix og Buddy Holly.

Det er litt for ofte.

Jeg vet det er en lite konstruktiv måte å være kritisk på. Jeg vet også at jeg ikke kommer til å høre noe særlig på "The fruit is still fresh" om to år. Kanskje ikke en gang om to måneder. Fram til da kan de fint oppbevares utenfor kjøleskapet uten at frukten får flekker.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sukpatch - 23

(Moshi Moshi)

Ein godtepose av ei plate, skryter vår anmelder, som ble hypnotisert av denne...

Flere:

TeeBee - The Legacy
In the Country - This Was the Pace of My Heartbeat