cover

Lost in Revelry

The Mendoza Line

CD (2002) - Misra / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Indiepop / Poprock / Americana

Spor:
A Damn Good Disguise
Something Dark
What Ever Happened to You?
In Your Hands
It'll Be the Same Without You
The Triple Bill of Shame
Under Radar
I'm That!
Red Metal Doors
Mistakes Were Made
We're All In This Alone
The Queen of England
The Way of the Weak

Referanser:
Yo La Tengo
Belly
Hem
Aden
Elf Power

Vis flere data

Se også:
Fortune - The Mendoza Line (2004)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Godt over mendoza-linjen

The Mendoza Line er forbi første base og sikter mot World Series med sin fjerde plate.

The Mendoza Line, 1. The figurative boundary in the batting averages between those batters hitting above and below .215. It is named for shortstop Mario Mendoza whose career (1974-1982) batting average for the Pirates, Mariners and Rangers was .215.

2. The Mendoza Line har vært bosatt i studentbyen Athens, Georgia en periode, men haiket opp til Brooklyn for et par år siden. Der føyer de seg pent inn i Misras allerede sterke katalog. NYC-selskapet presenterer storveis musikk fra blant andre Summer Hymns, Shearwater og Jenny Toomey, og senker ikke nivået med denne utgivelsen heller. Med el-gitar i den ene hånda og pedal-steel i armkroken legger gjengen omtrent like stor vekt på pop som bakgårds-country, og Lost in Revelry består av et knippe joviale og sjarmerende låter fremført på en uanstrengt liketil måte.

De 50 minuttene fordeler seg grovt sett mellom søtladen melankoli, back-porch country og skramlepop, der vokalansvaret deles mellom de to mest stabile medlemmene Peter Hoffman og Timothy Bracy, samt Shannon Mary McArdle. Når de synger sammen blir det som et oppadstemt Low eller et mer folkbasert Yo La Tengo (hør på It'll Be the Same Without You, og for eksempel Yo Las Stockholm Syndrome etterpå). Den grunnleggende løse og melankolske formen binder det hele likevel sammen til en helhet. Tror det er Bracy som har den nasale Dylan-aktige stemmen av de tre, og som kan høres på platens triumferende åpning A Damn Good Disguise. Den oppstemte "revelry"-stemningen med klapping, huing og himmelsk pedal-steel (Bob Hoffnar, Hem) skaper en umiddelbar verandafest som de ikke tangerer senere. Vi blir likevel gladelig sittende i huska og gynge til duvende natteviser som The Triple Bill of Shame, The Queen of England og The Way of the Weak.

Shannon Mary McArdle ble med i 1999, og har skrevet og fremfører fem låter denne gangen. Hun synger og korer med frisk Emmylou-stemme og glimt i øyet, men tiltrekkes av og til mer i retning av indiepop (that dog, Belly, Juliana Hatfield) enn godt er. På søvnige I'm That! og The Way of the Weak senkes lyset ned mot Hope Sandovals duse belysning, uten at det blir like sensuelt. De roligste og mest countryfiserte låtene kler likevel bandets løse og lune stil bedre enn fuzzpopen, og det skurrer litt når vi var innstilt på å nyte stunden i gyngestolen.

Lost in Revelry er ikke verdens mest kompliserte plate, men gode låter og tekster utført på en likandes måte gjør den likevel til en aldri så liten godbit. Jeg har tilgode å høre deres tidligere utgivelser, men sitter med en mistanke om at dette ikke er et band som på død og liv må kompletteres. Hvis dette skulle være første date for deg også, så er det et både sikkert og meget godt utgangspunkt for å vurdere akkurat det selv.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Streets - Original Pirate Material

(Warner Music)

The Streets er et aldri så lite stykke fysikk. Original Pirate Material rommer, om ikke nye, så i det minste egne lover.

Flere:

Paganus - Kalla
The Core & Nils Olav Johansen - Blue Sky