cover

Friends & Fenders EP

The Loch Ness Mouse

CD-EP (2003) - Perfect Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Harmony high school

På 'Friends & fenders' høres de ut som en eneste stor familie.

Jeg begynner å bli veldig glad i dette bandet.

Sangen "Friends & fenders" er kanskje det beste The Loch Ness Mouse har gjort så langt. Hovedsporet på gruppas nye ep høres ut som en perfekt blanding av Steely Dan og The Beach Boys, komplett med blåsere og en krombelagt gitarsolo som kunne vært hentet fra "Can't buy a thrill". The Loch Ness Mouse er fortsatt ute og kjører, slik som på deler av fjorårets "Key West", men denne gang er farten større. Gruppa flyr forbi med Fleetwood Mac i kassettspilleren. "We're on the road with music."

Det låter fantastisk bra.

"Friends & fenders" handler om kameratskap og musikk, påfølgende "Harmony high school II" om splittelse. "Alone in a car again, used to be filled with friends." Blant vennene som stikker innom her og der, er Emil Nikolaisen fra Silver og Serena Maneesh, søstera Elvira, Ivar Chr. Johansen fra The Jessica Fletchers, fiolinist Eivind Schou, samt Gary Olson fra The Ladybug Transistor.

På "Friends & fenders" høres de ut som en eneste stor familie.

Jeg er ikke blant dem som mener at musikk på død og liv må være opprørsk og aggressiv. Da er jeg mer glad i tradisjonen fra klassisk, svart soul, der det er fellesskap og samhold som betyr noe. Jeg tror Jørn og Ole Johannes Åleskjær i The Loch Ness Mouse føler det på omtrent samme måte.

"Harmony high school II" er en nyinnspilling av en låt fra "Ceylon sailor EP". Tredje sang er "New devotion", en poplåt av det lette og lyse slaget. Helt til sist ligger en coverversjon av "All summer long", skrevet av Jeff Baron fra The Essex Green. The Loch Ness Mouse går country med fiolin og mandolin!

Jeg begynner å bli veldig glad i dette bandet.

The Loch Ness Mouse har kanskje harmoniene og elegansen fra sine amerikanske forbilder, men friskheten og og det ungdommelige trøkket kommer først og fremst fra gruppa selv.

"Harmony high school", ja.

Akkurat.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Jack White - Blunderbuss

(XL)

Under eige namn for første gong. På drift, men gjenkjennelig, og i toppslag.

Flere:

Sigur Rós - Takk
Black Ox Orkestar - Ver Tanzt?