cover

Revival

Reverend Horton Heat

CD (2004) - Yep Roc / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Psychobilly / Rock'n'Roll / Surf / Rockabilly / Bluesrock / Countryrock

Spor:
The Happy Camper
Revival
Callin' In Twisted
If It Ain't Got Rythm
New York City Girls
Indigo Friends
Someone In Heaven
Octopus Mode
Party Mad
Honky Tonk Girl
Lonesome Man
I'm Your Pet Rock
Rumble Strip
We Belong Forever
Goin' Back Home

Referanser:
The Cramps
Stray Cats

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Så hatten passer

Denne rock'n'roll-predikanten lærer deg ei lekse om BBQ, øl, hattestørrelser og den gode festen.

Med Revival serverer trioen Reverend Horton Heat ei pakke like amerikansk som drive-in, BBQ-saus og cowboyhatt. Skiva er tufta på gjennomamerikanske stilarter som rockabilly, surf og blues. Resultatet er en mild psychobilly som passer godt til prærielivet.

Skiva er en skikkelig humørspreder fra begynelse til slutt. Her finnes det solide doser kupunk, støvete gitarpartier og friske fraspark. Vokalist Jim Heath minner meg overraskende om en rock'n'roll-utgave av David Lee Roth (minus villmannshyla), men så kan man kanskje si at denne gjengen er for psychobilly hva Van Halen en gang var for partymetal. Selv i de roligere låtene ligger en slags positiv stemning i melodi og framføring.

Revival åpner med en frisk instrumental og drar lytteren med gjennom rusten boogie, rask punkabilly og skeiv cowboyrock. Skiva har hele femten låter, så trioen rekker innom en rekke typer god rock. Et av de store feelgood-numra er den friske Callin' In Twisted, som handler om å ta seg fri fra jobben grunnet bakfyll. Indigo Friends, om heroinmisbruk, er en beinhard rocker som det gnistrer av. Party Mad handler selvsagt om å være akkurat det.

Dette er en variert, oppløftende og morsom utgivelse. Heath harver over gitaren, mens hans to kompanjonger legger på et lag trøkk i bånn. De klarer også å ta det med ro, uten å falle utenfor sine egne rammer. Den gamle Ramones-produsenten Ed Stasium har bidratt. Sammen med bandmedlemmene og Dave Allen har han sørget for et sound som er akkurat passe røft, men reint.

Denne utgaven av Revival inneholder også en egen DVD-skive, med tre livespor og en sympatisk liten dokumentar. Man får i et kvarters tid følge Jim Heath rundt i de Dallas-gatene hvor karrieren starta. Ingen nødvendighet, men et morsomt tillegg.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Okkervil River - The Stage Names

(Jagjaguwar)

Okkervil følgjer som vanlig sitt dynamiske løp mellom frådande stryk og varlege kulpar, men med litt meir popsnert i understraumen denne gongen.

Flere:

Secret Chiefs 3 - Traditionalists – Le Mani Destre Recise Degli Ultimi Uomini
Shining - Blackjazz