cover

Burst Apart

The Antlers

CD (2011) - Transgressive / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock

Spor:
I Don't Want Love
French Exit
Parentheses
No Windows
Rolled Together
Every Night My Teeth Are Falling Out
Tiptoe
Hounds
Corsicana
Putting the Dog to Sleep

Referanser:
Grizzly Bear
Arcade Fire
The Decemberists
Yeasayer

Vis flere data

Se også:
Hospice - The Antlers (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Lystigere melankoli

Bevis på at The Antlers også kan skrive gode enkeltstående låter med pop-preg.

Da albumet Hospice kom ut i 2009 var det den første plata fra bandet The Antlers, selv om frontfigur Peter Silberman tidligere hadde gitt ut to soloskiver under samme navn. Men denne tredjeplata var som en ny start for bandet, og med den nådde de ut til et mye større publikum enn de hadde gjort tidligere. Og ikke uten grunn, for Hospice var et fantastisk album. Det var et trist, sårt og bittert konseptalbum om en sykehusansatt som forelsker seg i en dødssyk pasient. Det hele var satt sammen som en film, eller et teaterstykke, med prolog og epilog og storslåtte låter i mellom. Men blir det like bra uten et konsept og en historie som den? Greier de å følge opp suksessen på sin nye plate?

Det gjør de absolutt, konsept eller ei. Med Burst Apart viser Silberman & Co at de fortsatt greier å lage såre, melankolske låter samtidig som de tar det hele et steg videre fra forrige plate. Denne gangen er det flere elektroniske elementer i lydbildet, mer fart på rytmene og over det hele en lystigere stemning.

Første låt, I Don't Want Love starter med en enkel trommerytme som sannsynligvis ikke ville passet inn på Hospice. Men når Silbermans falsettvokal kommer inn faller likevel bitene på plass. Og på første singel Parentheses hører vi at bandet har utviklet seg, med raske rytmer og et fengene gitarriff som går igjen gjennom hele låta. De er fortsatt det samme bandet, men liksom skrudd litt til. Der låtene på Hospice måtte passe inn i historien er sammensetningen på Burst Apart friere. Det er mer rom for eksperimentering og variasjon.

Det virker det som låtskriver Silberman er komfortabel med, som på Every Night My Teeth Are Falling Out, den litt obskure tittelen til tross. Også her er et melodisk gitarparti i fokus, men fortsatt med Silbermans såre vokal oppå det hele.

Men det er også låter på skiva som høres mer ut som The Antlers for to år siden. Som avslutningslåtene Hounds, Corsicana og Putting The Dog To Sleep. Her er de lange tonene og den ambiente stemningen tilbake, med minimalistiske trommer, rhodes og falsettvokal. Det er noe litt Sigur Rós-aktig over de repetetive partiene på de siste låtene på plata. Og her er vi tilbake på temaer som død og sykdom.

Burst Apart er et naturlig steg videre for The Antlers. Etter å ha vist at de mestrer stor fortellerkunst og stemningsskapning på Hospice, er det godt å høre at de også kan skrive gode enkeltstående låter som har mer pop-preg. Og nå skal de ut på turné, så sørg for å høre gjennom plata før du ser de på Øyanatt i august.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wavves - Wavvves

(Fat Possum)

14 låter om å ikke passe inn, og det passer helt glimrende!

Flere:

American Suitcase - Summerman
The Low Frequency in Stereo - Futuro