cover

Just In Time For Something

Damien Jurado

CD-EP (2004) - Secretly Canadian / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


50 miles of broken hearts...

Jurado leverer mørk lo-fi-folk på sin nye 5-spors EP.

Sist gang vi hørte noe fra Damien Jurado befant han seg et sted mellom Bruce Springsteens Nebraska og Will Oldhams Days In the Wake. Where Shall You Take Me? (2003) var en naken, akustisk utgivelse som malte dystre bilder av svik, fortapelse og endeløse støvete sletter. Just In Time For Something tar oss ned samme landevei, men denne gangen får vi bare tilbringe 10 korte minutter i Jurados selskap.

"Recorded live to salvaged 1/4-inch tape" står det i det kortfattede innleggseftet. Det er med andre ord en ordentlig lo-fi utgivelse vi har med å gjøre her. Det suser og knitrer i høyttalerne. Det knirker i stolen til Jurado og man kan høre gitaren bli stemt. Lik det eller ei, det føles ekte, og det upolerte soundet kler Jurados sterke og usminkede tekster.

Det er som låtskriver Jurado marker seg aller sterkest, og med en slik barbert utgivelse som dette er det uten tvil tekstene som står i sentrum. Det er kortfattede bilder han maler: "I am deadweight, I am no one you will notice, I am a hurricane..." synges det på åpningssporet Smith 1972. Den er under to minutter lang, og det skapes ikke rom for noe videre dveling. Motion Sickness tar seg litt bedre tid og med linjer som "the fear it will not leave you and the ghosts intend to keep you" er den sammen med Night Out For the Downer platens såreste og vakreste øyeblikk. Sistnevnte blir å finne på Jurados nye studioplate On My Way to Absence som vil bli sluppet 5. april 2005.

Rockeren Engine Fire avslutter vårt korte men gledelige møte med Damien Jurado. Den kan minne litt om Where Shall You Take Me? sin "trailer rocker" Texas to Ohio, og hadde helt klart gjort seg bra sammen med bandet Gathered In Song. Engine Fire er en låt Springsteen hadde vært stolt av, og den hadde glidd glatt inn på Nebraska, sammen med Open All Night og State Trooper.

Just In Time For Something er hjemsøkt av smerte og sårhet, og er uten tvil Damien Jurado på sitt aller beste. Jeg har også lyst til å trekke frem det glimrende coveret, den brennende Chrysleren tiltrekker seg en god del oppmerksomhet, og setter stemmingen for det som kommer. For det er mørke greier som blir servert oss, men for de av oss som har kjent til Jurados musikk en stund er det ikke akkurat overraskende, bare veldig overbevisende. Mannen blir jo bare bedre og bedre.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - Do You Know House? - Volume One

(V2)

Dance Tracks, 91 East 3 rd St., 1st Ave., NYC. Tel: + 1 212 260 8729.

Flere:

Mulatu Astatke & The Heliocentrics - Inspiration Information
Brandy - Full Moon