cover

Outside

O'Death

CD (2011) - City Slang / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Americana / Country / Indierock

Spor:
Bugs
Ghost Head
Alamar
Black Dress
Ourselves
Look At The Sun
Howling Through
Don't Come Back
Pushing Out
Back Of The Garden
The Lake Departed

Vis flere data

Se også:
Head Home - O'Death (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Dødsfint

Det er kanskje litt mye å be et band med navnet O’Death om å være litt mer lystige.

Dette bandet med det oppløftende navnet har vært aktive siden 2003, og debutplaten ble gitt ut året etter. Det har gått tre år siden forrige skive, og østkystbandet har brukt tiden godt.
Melodiene er fremdeles mørke, og selv de partiene hvor instrumentale er noe lystigere, så holder bandet heldigvis de på de mørke tekstene. Det er kanskje litt mye å be et band med navnet O'Death om å være litt mer lystige. Tekstene spinner hovedsaklig, som alltid, rundt kjærlighet.

Det begynner ikke fullt så heldig, for av en eller annen grunn får jeg klare assiosiasjoner til norske Minor Majority på åpningssporet, Bugs, noe som er uforståelig instrumentalt, men vokalen treffer meg helt feil. Det tar heldigvis ikke mange sekundene innen den heller dårlige tanken forsvinner like raskt som den dukket opp. Koringen på sangen er modig, for gutta er ikke blant de beste sangerene. Ghost Head følger som en god nummer to. Bandet fremfører en låt som er både bråkete og variert, samt et flott taktskifte midt inni. Det er ikke alltid slikt funker, men her sitter der. I tillegg til at de har lurt inn en tuba, selv den er det plass til. Skranglete og tøffe Alamar har klare Tom Waits referanser og verdt å høre mer enn en gang.

Det er herlig at bandet viser seg fra en tøff side, for det er enkelte sanger hvor de tar hardt i. Samtidig har de en mykere og mer desperat side. Det er kombinasjonen av disse to som har gjort at skiven er så bra som den er. For dette er virkelig en bra skive.

Temaene i Black Dress spinner rundt desperasjon og angst, den har referanser til det herlige bandet 16 Horsepower. Samtidig som bandet har klart å flette inn et mer hyggelig element. Ikke at teksten er hyggelig, men den er så fin. Mulige assosiasjoner går til den norske duoen Thinguma*jigSaw.

På flere av sangene på albumet så kombinerer bandet banjo, fele og ukulele. Dette fungerer ekstremt godt, og er med å skape en rød tråd som går gjennom flere av sangene. Et annet gjentagende trekk er at flere av sangene følges en hard og bråkete intro av et mer rolig vers etter en skulle tro. Selv om det gjøres på flere av sangene, så er det ikke noe jeg opplever som kjedelig.

Det er tre låter på albumet som dessverre ødelegger noe for heltheten. For hvis man ser på de låtene som ikke når helt opp til andre så er Look At The Sun og Howling At The Sun. Sistnevnte blir litt for tung, og faller litt utenfor gruppen til de andre sangene. I tillegg syns jeg det er vanskelig å plassere Pushing Out i forhold til helheten.

Don't Come Back er skivas eneste instrumentale låt. Det er alltid gøy med band som legger inn en instrumentallåt. Det er ikke alltid det funker like godt, men igjen så treffer de bra. Det fungerer også som et hvileskjær innen de tre siste sangene.

Albumets siste spor, The Lake Departed, er et meget passende valg. Det er akkurat så dramatisk slutt som må til på dette albumet. Trekkspill i moll, drønnende trommer og en vokalist på dommedag. Det er virkelig slutt, hvert fall for denne gangen. O'Death har spilt inn et sammensatt og flott album. Bandet har tidligere likt å blande flere sjangre, men de holder seg stort sett til americana på denne skiva - noe som kler bandet veldig godt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Norfolk & Western - Dusk in Cold Parlours

(FILMguerrero / Hush)

Norfolk & Westerns fjerde plate er amerikansk melankoli på sitt beste.

Flere:

Belle & Sebastian - Push Barman to Open Old Wounds
Helge Lien Trio - Live