cover

Helene

borthwick hollAnd filliers

CD (2001) - Temporary Residence / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


and then...?

Har plate, hører musikk og stemmer. Savner bilder.

"there are strange feelings accumulating themselves around each other abundant souls waiting for the unexpected little fleetings layering themselves a thousand leaves a cleansing of a seasons end..."

Slik åpner tekstarket til denne platen, skrevet av kunsteren Mark Borthwick. Han kjennes vel av enkelte som fotografen til Sonic Youths A Thousand Leaves, som på sin side lånte tittelen sin nettopp fra overnevnte sitat. Her står teksten i sin helhet, som del av Borthwicks utstilling i New York. Musikken på denne platen er også hentet fra hans installasjon. Den har jeg ikke sett, og med kun platen som inspirasjon for å hente fram egne bilder blir resultatet noget meningsløst.

Med på denne platen er electropop-artisten trevor/hollAnd og vokalisten Helen Filliers. Hennes stemme har en sentral funksjon her, klart og tydelig leser hun Borthwicks strofer på en følelsesløs måte, der ordene "..and then..." er særlig gjennomgående, og etterhvert ikke så rent lite irritterende.

Med hollAnds lydskulpturer i bakgrunnen sammen med de klimprende tonene av en akustisk gitar blir dette en plate som i det store og hele faller gjennom. Jeg finner i hvert fall ikke frem til budskapet her, og har heller ikke klart å finne en situasjon der jeg tar meg i å nyte dette sammenhengende sporet på drøyt 40 minutter.

Pluss for fin-fin coverkunst, med ulike kort som kan brukes til frontbilde, samt enkelte øyeblikk av delikatesse mellom elektronikk og menneske. Selv om det sikkert er en del "far-out" lyttere som klarer å bli sugd inn i denne merkelige platen, er det eneste som henger igjen i mine ører den distanserte kvinnestemmen: "and then, and then, my eyes closed, and then, and then..." i noe som virker en evighet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Erlend Ropstad - Hva om det ikke er sånn som du tror at det er

()

Ein sørlending finn stemma si blant ein bunke lågmælte songar om rastlause tider.

Flere:

Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters
Old Man Gloom - Christmas