cover

Fjord Fusioneer

Dalminjo

CD (2003) - Deeplay Music / Goldhead

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Latin house / Soul / Jazz

Spor:
Bossa Note
Goodbye (feat. Alexandra)
Moon & Sun
Love Affair (feat. Hilde Drange)
Cruz Persille
All I Want
Departure Lounge
Rouge
Shine (feat. Coco Street)
So Oooh
And She Said
I Need You (feat. Alexandra)
And She Said (Ex-Girlfriend mix)

Referanser:
Masters At Work
Koop
Ian Pooley

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Voksen jazzhouse

Norskprodusert, solid og sommerlig plate med smektende rytmer og jazzpreget deephouse.

Dalminjo lager noe så utradisjonelt som norskprodusert, varm og lekker jazzinfluert latin house. 21 år gamle Ole Roar Granli leverer en overraskende voksen langspiller, sin unge alder til tross, men Fjord Fusioneer er langt fra hans første utgivelse. Debutplaten kom allerede i 2001, da under artistnavnet ORG Lounge på amerikanske Water Music Records. Siden flyttet Granli fokus over på houseproduksjoner, og endret navn til Dalminjo for sine dypdykk i jazz- og latinpreget housemusikk. Deephouserne i svenske Deeplay Music var snare på labben, og ga blant annet ut Solitude Jazz EP og singelen Bossa Note, før albumet Fjord Fusioneer nå foreligger i all sin tilbakelente storhet.

Fjord Fusioneer er en av de platene som det egentlig ikke er noe å utsette på. Stemningen er gjennomgående laidback og behagelig. Produksjonen er knirkefri og delikat, der hver detalj er finjustert inn i den større sammenhengen. Rytmeprogrammeringen er variert, og hvert spor er godt tilpasset den øvrige instrumentering. Gjestevokalistene bidrar alle med positive særpreg og kjærlig nærvær. Dalminjo har laget en mer enn vanlig hyggelig samling jazzbasert deephouse med latinske vaner, men allikevel er det et eller annet som mangler. I all sin varme og late sommerberusende chillout er det lite som sitter igjen etter flere gjennomhøringer. Det er fint, flinkt, deilig og lekkert, men det skranter litt på det lille ekstraordinære som skal til for at den virkelig skal stå fram. Allikevel vil det være unaturlig å forlange noe ekstremt nybrottsarbeid innen denne sjangeren, for rent sjangermessig ligger Dalminjo et hestehode foran den gemene hop.

Musikalsk ligger Fjord Fusioneer i området mellom Masters At Work og svenske Koop, ispedd litt jazzhouse fra Ian Pooley og noe deephouse fra likesinnede. Åpningssporet Bossa Note er en signaturlåt som gjerne kunne være årets offisielle Ibiza-chilloutspor. Moon & Sun drar på noen ekstra strandrytmer som logrer sammen med smarte samples. Gjestevokalist Hilde Drange (Slowpho) får gleden av å sette sin svalende vokal på Love Affair, et av platens sterkeste spor. Ellers øker temperaturen på Rouge, som er en tiltalende og yppig rytmisk opplevese av den sydlandske sorten. Dalminjo viser med Shine at han også behersker den mer tradisjonelle loungehousen, og legger på litt ekstra soul på spor som I Need You.

Fjord Fusioneer er en helstøpt og gjennomført behagelig deephouseplate med solide innslag av jazz og latin. Perfekt soundtrack for sol og strand, eller som behagelig bakteppe til urbane krumspring.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Deportees - Under the Pavement - The Beach

(Virgin)

Ganske så uforstyrra av sine mange lån presenterer den svenske kvartetten eit popmelodisk millionoverskot få gjer dei etter.

Flere:

Fruit Bats - Spelled In Bones
Sleepy Sun - Fever