cover

Trådnøsting

Kråkesølv

CD (2009) - Diger / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Indierock / Singer/songwriter

Spor:
Skredder
Hell litervis med sand på timeglasset
Privat regn
Vågøyvannet rundt
Hjørnebrikke
Blåe øya
Trådnøsting
Waldemar
Kalde føtter
Kastes

Referanser:
Built to Spill
Guided By Voices
John Olav Nilsen og Gjengen
Lukestar

Vis flere data

Se også:
Bomtur Til Jorda - Kråkesølv (2010)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Mørketid

Stilsikkert, kreativt og bemerkelsesverdig fra Kråkesølv, som gjør den beste norske debuten på årevis.

Historien om Kråkesølv startet i Bodø, hvor gruppenes fire hovedmedlemmer fremdeles har sin hovedbase. Det er imidlertid liten tvil om at ambisjonene til gruppen har vokst kraftig, og til et nasjonalt nivå siden den selvtitulerte EP-en. Med langspilleren Trådnøsting ønsker nordlendingene å treffe massene - og det kommer de til å gjøre.

Det er iøynefallende hvor gjennomført dette produktet er blitt fra start til ende. Musikalsk svever låtene et sted i mellom Built to Spill og Sigur Rós, med sitt drømmende og oppsiktsvekkende gode gitarspill. De gode melodiene og ikke minst refrengene kommer nesten som en selvfølge på lytteren, og virker til tider nesten for rutinert gjennomført. Når det lyriske også er blitt av en slik kvalitet at norsk språkråd bør fatte interesse, så har norsk rock fått en verdig arvtaker til landets viserockpionerer. Det er ikke snakk om å sko seg på gamle idéer, men å peke fremover så godt det går, og du finner enkeltlinjer som fortjener status på folkeminnet i mange år fremover.

Det går lang tid mellom hver gang du får muligheten til å oppleve et band med så friske tekster og hverdagsobservasjoner som dette. At bandet i tillegg har mot og evne til å skrive alt på (nord-)norsk understreker bare hvilket kreativt overtak de har på mange av de andre bandene her til lands. I år vil to av de beste norske platene være utgitt på dialekt, og på samme måte som John Olav Nilsen og Gjengen imponerte stort fra Vestlandet tidligere i år, er det ingen grunn til at ikke alle nå bør vende nesen nordover.

Trådnøsting er blitt intet mindre enn en liten sensasjon innen norsk musikkliv, og fortjener å bli sett på som mer enn bare en utgivelse av året. Det Kråkesølv gjør med sitt debutalbum er å tydelig plassere seg inn i en større norsk musikkhistorisk kontekst, som gjør at Bodøværingene ikke bare har laget et av årets virkelig store norske lytteropplevelser. De har også laget den beste norske debuten på årevis.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fe-mail - Syklubb Fra Hælvete

(TV5)

Elektrisk støy: (u)ønskede variasjoner i strøm og spenning som opptrer sammen med elektriske forsterkere og apparater for signalbehandling.

Flere:

Jack White - Blunderbuss
Beirut - Gulag Orkestar