cover

Only With Laughter Can You Win

Rosie Thomas

CD (2003) - Sub Pop / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Singer/songwriter / Visepop

Spor:
Let Myself Fall
I Play Music
Red Rover
See All My Things
Crazy
One More Day
All My Life
You and Me
Tell Me How
Gradually
Dialogue

Referanser:
Joni Mitchell
Karen Jo Fields
Damien Jurado

Vis flere data

Se også:
When We Were Small - Rosie Thomas (2002)
When We Were Small - Rosie Thomas (2002)
If Songs Could Be Held - Rosie Thomas (2005)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Hjelp til selvhjelp

Livserfaren og sårbar singer/songwriter søker lyttere som har vært gjennom en del motgang og har preferanser for rødvin, peis og sånt der.

Akk så stemningsfullt!
En behagelig dempet damevokal geleider deg gjennom elleve melankolsk-optimistiske sanger. Dette hører du.

Hva ser du?
En sveket kvinne omkring de farlige tredve som sitter i sin stearinopplyste stue og klimprer på piano og gitar. Av og til stirrer hun målløst ut gjennom gardinene mens en tåre triller nedover hennes melkehvite kinn. Du vet. Livserfaren og klar til å kjempe videre.

Ikke bare er dette en klok og myk kvinne som bearbeider vonde følelser, men jeg sporer også en slags religiøs undertone uten at jeg akkurat kan sette fingeren på hva. Ikke bare det, Irland dukker også opp i mine assosiasjoner. Kanskje fordi hun kunne vært den forlorne søsteren i The Corrs, selv om hun ikke er noen felespiller. Nok om det.

Jeg liker en av sangene på plata. Den er vakker og eier tittelen Let Myself Fall. Første gangen jeg hørte denne sangen, gikk jeg ute i svært tåkelagte gater nærmere midnatt. Uglene kooo-koo'et og ikke en sjel var å se. Da var det som om hårene reiste seg i magen min (hvis man hadde hatt hår i magen...). Ved senere anledninger har jeg ikke vært i nærheten av dette, så omstendighetene kan ha hatt en finger med i spillet. Men hvis du er klar for litt halleluja, så er det bare å kle deg godt og gå ut i vinternatta.

Resten av plata, hennes andre, er mer anonym og distansert. Mye "heartache and headache" som hun synger i Sell All My Things. Dumme dumme dame, du skulle ikke solgt gutsen din!

Jeg elsker når jeg finner slike morsomheter som for eksempel den paradoksale tittelen. Only With Laughter Can You Win. Og kvinnen er millionmilevis unna noe som minner om latter eller bare et lite smil. Hun har en stein i magen og roper etter kleenex. Tittelen skal visst også være et nikk til hennes inspirasjonskilde Joni Mitchell.

Musikken på Only With Laughter Can You Win er verken stygg eller direkte kjedelig (bare indirekte), men den sier meg egentlig ingenting. Det er en av disse platene som roper: BAKGRUNNSMUSIKK!

For å være et godt menneske, og det vil man da være i disse juletider, vil jeg påpeke at denne skiva kan falle i smak hos mer "livserfarne" mennesker enn meg selv eller bare "sånne typer" som elsker Karen Jo Fields. For det er jo mange av dem, skulle man tro avisene, men jeg er ikke med i klubben. Ennå...

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnolia Electric Co. - Trials & Errors

(Secretly Canadian)

Jason Molina bretter opp ermene og harver løs i opptråkket jord med ny glød.

Flere:

Beach House - Beach House
The International Tussler Society - Motorpsycho Presents the International Tussler Society