cover

The Essential Clash

The Clash

2 x CD (2003) - Epic / Legacy / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk

Spor:
White Riot
1977
London's Burning
Complete Control
Clash City Rockers
I'm So Bored With the U.S.A.
Career Opportunities
Hate & War
Cheat
Police & Thieves
Janie Jones
Garageland
Capital Radio One
(White Man) In Hammersmith Palais
English Civil War
Tommy Gun
Safe European Home
Julie's Been Working For the Drug Squad
Stay Free
Groovy Times
I Fought The Law


London Calling
The Guns Of Brixton
Clampdown
Rudie Can't Fail
Lost In The Supermarket
Jimmy Jazz
Train In Vain
Bankrobber
The Magnificent Seven
Ivan Meets G.I. Joe
Stop the World
Somebody Got Murdered
The Street Parade
Broadway
This Is Radio Clash
Ghetto Defendant
Rock the Casbah
Straight to Hell
Should I Stay or Should I Go
This Is England

Referanser:
The Sex Pistols
The Jam
The Damned
Sham 69

Vis flere data

Se også:
London Calling - The Clash (1979)
Live at The Shea Stadium - The Clash (2008)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Enda en samleplate fra verdens nest beste band...

Now That's What I Call Mr Definitivt Absolutt The Clash 4 For Kids.

The Clash er for meg alltid et av verdens nest beste band (det er en del av dem), hvem som er best forandrer seg stort sett daglig, gjerne i takt med musikken og situasjonen. Men Clash er uten tvil et av verdens nest beste band.

The Clash har også skrevet noen av de beste sangene gjennom hele rockens historie. Jeg mener de ikke står noe tilbake for band som klassiske band som Stones, eller det derre billebandet fra Liverpool, selv om katalogen til The Clash er mye mindre. The Clash er for meg en slags punkens Elvis. Med sitt utgangspunktet i lett tilgjengelige låter, farget av tidlig hip-hop og reagge, arven fra britisk folkemusikk og en stor del opprør, litt anarki og punk farget av arbeiderklassens kår har de laget en haug udødelige klassikere. Enhver person som liker musikk bør og må ha et forhold til The Clash. Personlig gidder jeg ikke å snakke om musikk med folk som ikke har det klassiske London Calling albumet i samlingen sin (dette albumet har for de som ikke kjenner bandet (FY, FY) også blitt prydet med et av de beste omslagene noensinne laget av mennesker på planeten vi har bosatt oss på). Husker jeg ikke feil, så ble vel også denne platen kåret til 80-tallets beste album av The Rolling Stones Magazine.

Uansett, her er det et nytt album, eller, på en annen måte, her har vi et langt fra et nytt album her har vi nemlig ENDA en samleplate fra The Clash, Det finnes dessverre mange av disse fra før, veldig mange, pluss at minst tre av de vanlige albumene The Clash ga ut i seg selv er etter min mening kan regnes som samlealbum på grunn av kvaliteten, så entusiasmen er kanskje ikke på topp når man pakker dette albumet ut av plasten. Men de klassiske sangene er her da, i alle fall mange av dem; White Riot, 1977, London's Burning, Complete Control. Clash City Rockers, I'm So Bored With the U.S.A. Career Op... ojsan, det her minner jo mistenkelig mye om listen på baksiden av omslaget.

Allikevel, jeg sliter egentlig litt med å si noe fornuftig om dette albumet. Jo, det er 41 glimrende, fantastiske og tidløse sanger, men det blir liksom med det. Selv om coveret forteller at noen begynte å samle låter til denne samlingen rett før Joe Strummer døde (desember 2002), sitter jeg igjen med en litt ekkel følelse av at det ikke ble det. Det finnes som sagt et antall samlinger som både er bedre og dårligere enn denne, det finnes samlinger som også er mer og mindre omfattende. Så jeg står tilbake med et album jeg ikke skjønner hvorfor noen fødte.

Skal man ha bare ha en samleplate med The Clash, kjøp heller The Clash On Broadway, en trippel CD med 63 glimrende sanger som byr på det samme som denne utgivelsen, bare at det er mer, bedre og bredere.

Uansett, den beste samlingen av The Clash-låter får man bare ved å kjøpe alle albumene.