cover

Rancor Keeper

Robedoor

CD (2007) - Release the Bats

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Støy / Støyrock / Drone

Spor:
Empty Temple
Abyss Whisperer
Penitent Runes
Wendigo Psychosis

Referanser:
Hair Police
The Skaters
Skullflower
Sunn O)))
Sten Ove Toft

Vis flere data

Se også:
Closer to the Cliff - Robedoor (2008)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Zombie Holocaust

Marerittaktig dommedagsstøy fra Los Angeles. Fin plate å ta med på kveldsturen rundt kirkegården!

Robedoor er Britt Brown og en fyr (eller dame?) ved navn Alex som holder til i Los Angeles, og etter denne utgivelsen å dømme trives de best med gardinene godt trukket for solskinnet på utsiden. Her er ingen blå himmel og grønne plener, kun grå betong og svart aske. Med andre ord, slik vi helst liker det!

I likhet med sine mange støybrødre og -søstre nøler ikke akkurat Robedoor med å sende sine opptak ut på markedet, det er en del av støymusikkens vesen å pumpe ut utgivelser like raskt som andre bytter radiokanal. Det er kult så lenge man ikke er hardcore samler, men gjør det også litt vanskelig å vurdere de enkelte utgivelsene opp mot hverandre. I hvert fall når man ikke, som i dette tilfellet, har hørt noe særlig fra bandet tidligere. Dette er altså en jomfrutur, og jeg liker det jeg hører.

Britt & Alex lager ikke skrikende støy, mer en slags konstant masse som sakte beveger seg inn i mørket. Et rumlende trusselbilde henger ved alle de fire sporene/40 minuttene, som ikke blir like majestetisk som Sunn, men som deler noe av deres hettekledde munterhet. "Marerittaktige droneritualer" og "en okkult atmosfære" er da også helt korrekte beskrivelser andre har brukt om dette bandet (i dette tilfellet plateselskapet selv), og det leder tankene over mot bilder det er vanskelig å bli kvitt etter par netter i Robedoors selskap. De tviholder, slipper aldri taket, holder lytteren fast med et jerngrep, til og med når de trekker pusten (som i Penitent Runes, syv minutter med industriell ambient). Det er nærmest en slags selvplagende ondskap som lyser over våre to unge venner fra California. De skaper en konstant guffen følelse av at noe fryktelig snart kommer til å skje.

Himmelen mørkner og snart er det natt, var det ikke en bevegelse der borte fra den øde kirkegården. Er det kistelokket som knirker - eller er det bare vinden? Og resten kan du tenke deg til selv, og om fantasien ikke strekker til, vil Rancor Keeper nok sørge for et par søvnløse netter tør jeg mene!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Portishead - Third

(Go! Discs)

Trip-Hop er for Portishead noko som var. I 2008 utfordrar dei oss med andre tonar, og er minst like interessante.

Flere:

Beach House - Beach House
Thule - Liquid (Rock and Roll Dream)