cover

Gigi

Gigi

CD (2001) - Palm Pictures / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
World

Stiler:
World / World beat

Spor:
Gud Fella
Mengedegna
Tew Ante Sew
Abay
Bale Washintu
Guramayle
Sew Argen
Ayanama
Kahn
Zomaye
Abet Wubet
Nafeken
Adwa

Referanser:
Weather Report
Talvin Singh
Angélique Kidjo

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Gigi flytter grenser!

Tenk deg en meget talentfull etiopisk kvinnelig vokalist som synger egne sanger på eget språk, med tilhørende afrikanske melodier.

Gigi har blitt et særdeles vellykket album, og en diger smeltedigel. Skiva høres ut som en salig blanding av Weather Report, afrikansk musikk og reggae. Men først og fremst er det Gigi. Stemmen til etiopiske Gigi er både suggererende og hypnotiserende. Dette feier 95% av det som spilles på MTV rett av banen, og beviser nok en gang at penger og markedsføring ikke kan kjøpe kvalitet.

Produsent og bassist Bill Laswell og saksofonist Wayne Shorter utmerker seg i tonesettingen av Gigis sanger. Dette er både variert og fullt av særpreg. Samtidig snakker vi her om en skive som ikke har mistet den røde tråden. Identitet. Samtidig som dette er sært, låter det ironisk nok ganske hipt. Dette er en skive jeg ikke ville blitt overrasket over å høre på en eller annen cafe på Grunerløkka...

Favorittlåtene blir de som har mest Weather Report i seg. Som svoren Weather Report-fan er ikke dette til å komme utenom. Derfor blir låtene Tew Ante Sew, Bale Washintu, Sew Argen og Aynama veldig kjærkomne. Kanskje er spesielt førstnevnte og Ayanama å foretrekke.

Alt i alt en meget jevn og stødig skive som vokser for hver gang den settes på. Denne kan du trygt kjøpe hvis du har sans for det som er mer utfordrende, både tonalt og kulturelt, enn det du finner på VG-lista. Hvis du ikke har det, så kjøp den allikevel og oppdag hvor fett ukommers musikk kan låte. Gjør meg en tjeneste og kjøp denne til alle MTV-zombiene du kjenner, ok?

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


David Thomas Broughton - The Complete Guide to Insufficiency

(Plug Research)

Enkelte har det i blodet. Noen besitter kvaliteter som andre bare kan drømme om. Møt David Thomas Broughton.

Flere:

The Fiery Furnaces - Gallowsbird's Bark
Neil Young - On the Beach