cover

Sex, Violence, Whatever – The Complete Recordings

Index For Potential Suicide

CD (2005) - Alone Records

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Avant rock

Spor:
The Newest Youth Rebellion
Flavor Of The Month
Remote Controls And Mousepads
Eat Lightning, Crap Thunder
Global Injustice
Rock Out With Your Cock Out
Arriving At Suicide
Escape Unsuccessful
Death Toll Confirmed
Electronics, Sabotage, And Surveillance
Escape From Uncle Bill’s Lap
The Nine Envelopes’ Contents
How To Build A Silencer For A Semi-Automatic Weapon
Monoroid Manipulation
Silencer, Completed
212, Fuck You
Sex, Violence, Whatever
Number 4
A Bag Of Mustard And Water
No Practice?
Rev. Frank Whiteside Vs. The Deep Blue Supercomputer
Somebody Loves You
22 Disciples Of Hell
Adolfo De Jesus Constanzo’s Cookbook
Four Fingers, To Hell With The Thumb
81 Days Without Without Employee Accident
Twenty Pound Sledge
Filipino Cancer Eaters
This Week’s Boycott
Rise Of Yen Lo Wang
Dancefloor Justice
The Dangers Of Rope
Filipino Cancer Eaters (Demo Version)
You’d Kill Us Too
This Week’s Boycott (Floorpunch Version)
One Day Marriage Licence
Beer And Women
To Cause The Destruction Of An Enemy
26 Year Old Patient, IQ 45

Referanser:
Blood Brothers
The Icarus Line
Philip Jeck

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sint og intelligent ettermæle fra glemselsens krøniker.

Ut fra glemselsens mørke griper Index For Potential Suicide etter oppmerksomhet. Burde man stoppe opp og høre etter?

Intense gitarvegger, brølende vokal og bankende trommer i fullt driv møter lytteren nesten fra første rille på denne oppsamlingen av innspillingene til Index For Potential Suicide fra Charleston. Det faktum at bandet nok er ukjent for de fleste hindrer dem ikke fra å gi ut denne drøye timen med 39 spor fulle av sinne. Med et uttrykk som faller mellom stolene til The Blood Brothers og Wolf Eyes blir i hvertfall interessen tent i det låta The Newest Youth Rebellion åpner ballet.

Historien som møter lytteren i omslagsheftet er ikke ukjent for de av våre lesere som er interessert i musikkhistorie: En håndfull unge karer møtes i et lokale, spiller seg frem, og kjemper seg land og strand rundt i en liten bil for å spille på et mindre lokale for femten oppmøtte kveld etter kveld. Bandet forteller selv at alt tok slutt en kveld i Knoxville, Tennessee: "We had been broken down in NC in a used car lot, rented a van in NC, drove to TN with 7 people and all our equipment in a mini van. My guitar broke in half, 2/3 of the way into the set. It was the classic way to go out I suppose."

Når jeg definerer denne kvartetten som hardcore er ikke det i samme familie som Amulet eller Quicksand. Index For Potential Suicide er den slemme halvbroren til The Blood Brothers; støyende, hylende og med fullstendig gi faen-holdning til sjangerens rigide regelsett. Jeg har den samme følelsen for dette albumet som jeg hadde etter albumet Godspeed The Punchline av Truman's Water en gang i '93. Det albumet forsøkte å snu nittitalets indierock på hodet, og lyktes godt med det uten å kunne høste noen særlig kommersiell suksess. Index For Potential Suicide ville, men fikk det ikke til. Hvorfor ting gikk til grunne får lytteren ikke vite; i stedet sitter man igjen med følelsen av at skjebnen spilte bandet et solid puss.

For det som overrasker undertegnede er bandets oppfinnsomhet; titt og ofte dukker det opp detaljer som har mer til felles med band som Animal Collective og Wolf Eyes. Mikset sammen med hylende hardcore-gneldring, rasende gitarer og et bassdriv av godt merke finner man noe særegent. Klangbilder dytter vekk den mer strømlinjede kaosrocken og radioknitring, russiske slagere og stemmer skaper stemninger som trekker Index For Potential Suicide frem fra glemselens dystre myr. Det lengste sporet på albumet - 26 Year Old Patient, IQ 45 - passer i så henseende bedre på et album med utøvende feinschmeckere som turntablist Philip Jeck. Det er nettopp denne eksperimenteringen som kunne gjort bandet til noe mer enn en fotnote i musikkhistorien, hadde de valgt å fortsette.

Sex Violence, Whatever - The Complete Recordings fungerer ikke bare som et minnesmerke over et band som hadde spillegleden, idéene og uttrykket, men som likevel gikk til grunne. Dette bandets musikk og historie kan like godt fungere som en beskrivelse av drømmer som aldri ble oppfylt, og minner som aldri kan bli annet enn glemt. Dette er din sjanse til å ta en titt i historiebøkenes fotnoter - også her finnes det fascinerende historier.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Fiery Furnaces - Gallowsbird's Bark

(Rough Trade)

Ein fanfare til upolert og hemningslaus rock'n'roll, frå debuterande New York-duo.

Flere:

Alamaailman Vasarat - Huuro Kolkko
Kullrusk - spring spring spring spring spring