cover

Krankenhaus

Lydia Laska

CD (2010) - Duplicate Records / Indie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Punk / Pop

Spor:
Electric Shower
London
Nervous
Krankenhaus
Anti-Ötzi
Could I Have A Go On Your Girl, Please?
No Lids
Sewerbed
It Never Ends

Referanser:
Happy Dagger
Silver
Serena Maneesh
The Sex Pistols
The Homosexuals

Vis flere data

Se også:
Could I Have A Go On Your Girl, Please? - Lydia Laska (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Kosmisk skrangel

Selv med et til tider perverst lydbilde, visuelt design og tematikk så greier Lydia Laska å levere et vakkert produkt.

- Oh no they're never gonna see what I see

Vil man nå egentlig se det Lydia Laska ser? Nei, det er jeg egentlig ganske sikker på at ville vært en potensielt utrolig traumatisk opplevelse. Vokalist Candy Whorehole og gjengen hans har aldri vært det mest fisefine bandet i landet vårt for å si det pent, og de fortsetter heldigvis å dyrke nettopp dette videre fra sine første EP-utgivelser og til dette debutalbumet, Krankenhaus.

Dommedagsperversiteter åpenbarer seg tett mellom suspekte forsøk på å være romantisk og filosofisk – alt i omstendigheter som gjør det hele overraskende autentisk. Krankenhaus er i perioder helt nydelig, men en ekstremt merkelig skive samtidig.

Krankenhaus er lydsporet til hva som helst uskyldig som har blitt gjort både skittent, schizofrent og skamløst på en gang.

- Universal sin in the cosmic bordello

Ondskap er like tilstedeværende som perversiteter, men tross dette er det attraktivt som fy. Det eneste som er stabilt og går an å gripe fatt i gjennom hele skiva, er bassen til Benediktator. I kontrast er gitarene et evig mørkt bidrag, og leker sammen på en måte som kunne gjort Krankenhaus til en knallskive hvis de kanskje turte å vike mer fra sin formel. De har nok dratt akkurat dette så langt som de overhodet var menn om å gjøre, og det funker for all del usedvanlig bra.

All verdens elendighet og uforståeligheter kan sikkert være vakre hvis man tar i bruk riktig perspektiver.

Jammen har de ikke laget et skittent opus om hvorfor i helvete alt bare ikke kan ta slutt også, det blir jo aldri perfekt uansett. It Never Ends er en nesten åtte minutter lang lekker fortelling om at visse ting kunne vi vært foruten, uten at det egentlig hadde utgjort noen forskjell.

Omgivelsene gjør nok at man undervurderer innholdet til Lydia Laska, men det er helt klart en underliggende legitimitet i det meste på Krankenhaus.

Akkurat som en mann ved navn Candy Whorehole kunne smeltet hjerter uansett. Det burde vært forbudt, men det gjelder jo det meste av farlige fristelser. Eneste effekten av å gi etter for Lydia Laska er at man føler seg skitten.

- Dirty as I am I cannot sleep

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Thomas Dybdahl - Science

(Universal)

Hausten er her. Dybdahl er her. Men er ikkje graset litt grønare? Og har ikkje fyren laga si beste plate tru?

Flere:

Prince - One Night Alone ... Live!
Björk - Greatest Hits