cover

Ting Vi Skal Gjøre Før Vi Dør

Folk & Røvere

CD (2005) - Voices Music & Entertainment (VME) / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Elektronisk / Vise / Lounge

Spor:
Hvorfor Kommer Det Ingen Engler?
Supermann
Sommer På Kuba
Diskotek
Stjerne
Først Måtte Jeg Finne Deg
Polkagrisbikini
Ting Vi Skal Gjøre Før Vi Dør
Fru Johnsen

Referanser:
Flunk
Ravi & DJ Løv
Beady Belle
Jan Eggum

Vis flere data

Se også:
Bagateller - Folk & Røvere (2002)
Sommer Hele Året: 96-04 - Folk & Røvere (2003)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Tålmodighetsprøve

Folk & Røvere må ha gått i søvne under den kreative prosessen, dette er skikkelig utvanna visepop.

Folk & Røvere definerte en norsk genre med sin sjarmerende visepop for en del år tilbake, og gjorde sikkert inntrykk på kafékulturen. Men det begynner å bli en stund siden nå, og det høres.

Her har vi seriøst å gjøre med en vanvittig intetsigende skive, bare for å ha det sagt med en gang. Det hjelper ikke å ha en fascinerende variert gjesteliste når omtrent alt på skiva er fullstendig lapskaus. Jeg føler jeg har jobbet hardt med å finne noe, hvasomhelst liksom, som er i nærheten av å være interessant her, og for å si det sånn så synes jeg ikke jeg har fått mye lønn for strevet. Det meste ender opp med å være enten anonymt og rett og slett bare meningsløst. Det er for øvrig morsomt å høre Unni Wilhelmsen og Saint Thomas synge på norsk. De andre gjesteopptrednene, inkludert Inger Lise Rypdal, Ola Haampland og Tine Skarland, skal jeg forbigå i så mye stillhet som mulig - ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi de ikke akkurat har mye å jobbe med her.

Nå sitter jeg ikke her og venter på at det skal dukke opp en Yess! eller Utadæsjælopplevelse, tvert imot - det er jeg egentlig veldig glad for at det ikke gjør. Men det betyr ikke at jeg synes det er greit at Ulf Nygaard kan gi ut en skive som nesten ikke inneholder en eneste strofe som fenger. Det som har gjort Folk & Røvere interessante tidligere er deres evne til å leke seg, noe som selvfølgelig ikke alltid har fungert like bra, men de har bevist flere ganger at de kan få det til. Helt siden jeg var fjortis (bokstavelig talt, ikke nødvendigvis mentalt) og hørte Astronaut for første gang syntes jeg at de var litt rare, men sjarmerende. Rarheten var noe som pirret min nysgjerrighet og det har ført til at jeg har fulgt med på det som kom etterpå, dog holdt meg i bakgrunnen. Mest fordi jeg synes de stort sett har levert ganske ujevnt, men også fordi det har vært et sånt band som er veldig lett å ta for gitt. Når jeg iblant har bestemt meg for å overse dette, har jeg blitt belønnet med et par fine låter. Også sist gang, når jeg satte meg ned med Bagateller, var det et par låter som jeg fremdeles kommer tilbake til.

Men så her da. Ting Vi Skal Gjøre Før Vi Dør. Jeg har brukt "intetsigende" om skiva allerede i teksten, men det er faktisk svært beskrivende for innholdet. Det er akkurat som om Ulf har gått i søvne under den kreative prosessen. Saint Thomas har skrevet det eneste bidraget som jeg er litt mer nøytral til med Diskotek. Thomas har klart å fange litt av det som gjør at Folk & Røvere har vært best på; laidback, quirky og simplistisk visepop. Teksten er i tillegg akkurat like sjarmerende og banal som vi vil at Folk & Røvere skal være, og gjør at Diskotek er bortimot det eneste som fungerer på hele skiva. En låt som Supermann vet jeg nesten ikke hva jeg skal si om - Arne Scheie er Arne Scheie, men noen popstjerne blir han vel aldri. Ikke at han prøver altså, det er bare at resultatet av å bruke Scheie i denne låta ble direkte plagsomt mer enn noe annet.

Ting Vi Skal Gjøre Før Vi Dør er det svakeste Folk & Røvere har prestert, og er i all sin ubetydelighet noe jeg helst vil glemme så kjapt som mulig. Skiva, med sine ni spor, satte tålmodigheten min på prøve. Jeg har prøvd å skille mellom direkte dårlig og bare kjedelig, men det er jo liten tvil om at det har en sammenheng. Her er den selvlysende, og resultatet er utrolig skuffende.

Hva om vi bare later som om denne skiva aldri hendte? Jeg for min del kommer til å ha glemt den i løpet av uka.

Forhåpentlig.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Joe Henry - Tiny Voices

(Anti / Epitaph)

Ein drøy time med store låtar, stor musikalitet, løpske instrument, eklektisk innstilling og sjel, sjel, sjel.

Flere:

Ben Weaver - Paper Sky
Songs: Ohia - Magnolia Electric Co.