cover

Scrawl

Cloroform

CD (2001) - Cloroform / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Jazz / Rock / Elektronisk

Stiler:
Eksperimentell rock / Elektronika / Rock'n'Roll / R'n'B

Spor:
dpr.002
Go1
The Future Ain't What It Used to Be
Reform2000
Orffilator
Salam Irani
True
Turdy Townsend Peephole
Keepin' the City Safe
Do the Good Things Crawl
Mr. Undo
Deconform
Let the Machines Do the Crawl
Clockwords

Referanser:
Tricky
The Cinematic Orchestra

Vis flere data

Se også:
Hey You Let's Kiss - Cloroform (2003)
Clean - Cloroform (2007)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Norge beveger seg kravlende...

Fluktuerende remikser av Cloroform - i hjemmestrikket innpakning!

Cloroform er et av Norges desidert feteste liveband. Undertegnede har sett dem flere ganger, uten å unngå å bli beveget både i kropp og sjel. Stavanger-trioen spiller en meget groovy form for moderne frijazz, med sterke røtter både til rhythm'n'blues, punk og tradisjonell rock and roll.

På Scrawl har de fått en variert gruppe med artister til å remikse deler av den spenstige Do the Crawl, og det med hell! Variert betyr i denne sammenhengen artistenes ulike utgangspunkt, mer enn kvalitative ulikheter. Kunststykket som denne platen faktisk klarer å gjennomføre er at uansett musikalsk ståsted makter hver enkelt artist å formidle sin egen stil, samtidig med at de ivaretar Cloroforms brede plattform.

Mest spennende er det å høre artister som i teorien ligger ganske langt unna denne (ja, det finnes!). Deathprod i Helge Stens skikkelse er som vanlig forsiktig, men klarer å skape en klangfull åpning med sin versjon av Who Cares. Samme låt behandles noe senere av Arve Henriksen, da mer som i et sonisk støylaboratorium. Det er artig å oppdage at Morten Abel låter friskere enn på lenge med sin tolkning av 30 000 People, futuristisk titulert The Future Ain't What It Used To Be. Ravi remikser samme låt, med det resultat at det høres ut som Laibach, mens i Pål Jackmans ører blir det hissig elektronikk. Et annet band som skiller seg kraftig ut her er No Place To Hide som åpner helvetes porter ved hjelp av Do the Good Things Crawl.

Dette er bare noe av variasjonen som finnes på Scrawl, og den står støtt på egne bein, selv om live-intensiteten til Cloroform naturlig nok er vanskelig å ivareta på plate.

Man skal heller ikke underslå gleden av å eie et hjemmestrikket platecover, noe vi ikke har sett maken til her i landet siden Trond-Viggo Torgersen og Eyvind Solås lanserte sin leopardkledde Cd, med kam.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ensemble 96 - Immortal Nystedt

(2L)

Knut Nystedt har fylt 90, og det feires med et fyrverkeri av en utgivelse.

Flere:

Bob Dylan - Modern Times
Two Gallants - What the Toll Tells