cover

Blues for the Almighty

Taliban Airways

CD (2007) - Hipp Som Happ / Good Head

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Stoner / Hardrock

Spor:
Bring 'em On
By the Dawn's Early Light
Gold Digger
Suck Up Solider
Tight Noose
Tsunami Surfer
Beat Around the Bush
Social Swing
Easily Amused

Referanser:
Thulsa Doom
Electric Wizard
Spiritual Beggars
We
El Caco
Honcho
Pawnshop
Camaros
Baby Woodrose

Vis flere data

Se også:
Rational Anthems - Taliban Airways (2004)
With Further Ado - Taliban Airways (2013)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Jævlig tøft!

Svært velgjort og bredbeint stonerrock av den mer melodiøse sorten.

Det begynner å bli en god del band som Taliban Airways i Norge nå, men stonerrock er jo noe vi har vært relativt gode på lenge. We står for noe av det, dog en del seigere enn det vi får her. Ellers så har det kommet lignende fra band som Thulsa Doom, El Caco, Pawnshop og Honcho. Debuten til Taliban Airways plasserer seg stolt og lett i den rekka for å si det sånn.

Tromsø har jo et usedvanlig stødig musikkmiljø, og det er igrunn litt rart at det ikke finnes flere fremadstormende band derfra enn det gjør. Men det kan det jo for så vidt gjøre uten at jeg er klar over det. Blues for the Almighty er uansett et prakteksempel.

Social Swing er det beste eksempelet på at gutta er i stand til å prestere helt drøyt melodiøse riff om de vil. Og de har i alle fall skjønt at dette handler om riff som må spilles med beina godt plantet omtrent meteren fra hverandre, og funker ikke riffet så sliter man. Sånn er det bare. Det er vel få som oppsøker sånt som Taliban Airways for en poesiaften, og det har de, bevisst eller ubevisst, greid å gjøre svært klart i form av til dels irriterende og banale tekster. Jeg mener, skiva settes i gang av "Hey Jesus, better watch your back, 'cause Mohammed's in a real bad mood today".

Men mer skal jeg ikke si om det, for det er ikke viktig her. Dette er dessuten for catchy til at man skal henge seg opp i den slags.

Skivas desiderte høydepunkt kommer på den gamle kjenningen fra EPen Rational Anthem (2004), nemlig Easily Amused. Her stemmer absolutt alt, og det skulle bare mangle at den fulgte med videre til skiva. Originalt er det aldri, men hvem bryr seg egentlig.

Blues for the Almighty er steintøff uten å være pretensiøs og enkel uten å være billig. Det vil si at vi sitter her med ni låter og like mange høydepunkter. Stonerfans i Norge er usedvanlig bortskjemte altså.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The National - High Violet

(4AD)

Frakken er den same, og det dunkle har ikkje sleppt taket. Det har heller ikkje evna til å skape storarta songar.

Flere:

Wavves - Wavvves
Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures