cover

Hi-Fi Sounds For Young Norwegians

Slowpho

CD (2002) - Beatservice / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Trip hop / Elektronika / Drum'n'bass / Dub / Nu jazz

Spor:
Porn
Lovetech
Would You
Hotel Sleep
Dial
The Sea
Inhale
Jävlar
Sick
Falling
Water

Referanser:
Mind Over Midi
Athome Project
Portishead
Lamb
Red Snapper
Björk

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Velprodusert og pen, men ikke spesielt spennende

Mye av dette har du allerede hørt fra Björk, Massive Attack og Portishead.

Tittelen på dette albumet skal Slowpho ha rappet fra en gammel jazz LP ved navn Hi-Fi Sounds For Young Parisians, og den innstillingen preger også resten av dette albumet. Svært mange av ideene på Hi-Fi Sounds For Young Norwegians ble nemlig pønsket ut og utprøvd av artister som Portishead, Lamb, Massive Attack og Björk for en del år siden.

Slowpho opererer i et elektronisk poplandskap; trip hop kan det kanskje fremdeles kalles, med lette hint av jazz, electronica, dub og drum&bass. Hilde Dranges vokal gir musikken et lett slepent jazzuttrykk, og der dette blandes med breakbeats og flytende synther som i Would You nærmer vi oss et uttrykk som blir ekstremt likt Lambs første album. Andre ganger føres tankene til ting Kruder & Dorfmeister kunne funnet det for godt å mikse sammen, eller som i Lovetech noe Massive Attack godt kunne funnet på for noen år siden. Saken er jo at ingen av disse på noen måte er dårlige referanser.

Hovedproblemet med dette albumet er at alt blir veldig anonymt. Det er på ingen måter dårlig, men kanskje litt for ufarlig og anonymt. Musikken kunne sklidd rett inn på en hvilken som helst "Absolute Chillout", og uten problemer blitt brukt som bakgrunnsmusikk for enhver tv-reklame. Slowpho er avhengige av å eksperimentere mer, jobbe mer med å skape et eget lydbilde, en egen sound - for slik de fremstår i dag er det ikke et parti på albumet som ikke minner om noe som allerede er utgitt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Loch Ness Mouse - 11-22

(Perfect Pop)

The Loch Ness Mouse redefinerer seg i det norske musikklandskapet. Med bravur.

Flere:

Wire - Red Barked Tree
Arve Henriksen - Sakuteiki