cover

Polo Is Not The Issue Darling, Champagne Is!

Reverend Lovejoy

CD (2000) - Big Dipper / Kreegah / Big Dipper

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Retropop / Indiepop

Spor:
Cold
Still Eleven
Nothing's Gained
A Midspring Scenery
Fight The Night With Candles
Soap
Because
Acts
Perfect Girl
Life In Orange
As a Friend
Did You Catch Her Smile
Polo Is Not The Issue Darling, Champagne Is!

Referanser:
Lloyd Cole
Paul Roland
BigBang
Minor Majority

Vis flere data

Se også:
Dead Girl EP - Reverend Lovejoy (2003)
Way Past Sorry - Reverend Lovejoy (2003)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Utvidet band, utvidet lydbilde.

Lett, tidvis melankolsk og litt vimsete småpsykedelisk popmusikk.

Polo Is Not The Issue Darling, Champagne Is! er popsmedene Reverend Lovejoy sin andre langspillplate, og de har utvidet fra duo til kvintett siden Another Time Another Place. Følgelig er bandets sound blitt større, og som de sier selv i sine liner notes: denne plata er gjort av et band, ikke en duo som forteller de andre musikerne hvordan deres sanger skal spilles.

Reverend Lovejoy spiller tidvis lett, tidvis melankolsk, og småpsykedelisk popmusikk av den litt vimsete sorten. De fleste låtene er skrevet av bandets frontfigur og vokalist Pål Angelskår, men også Jens Herman Ruge bidrar med tre sanger, og Harald Sommerstad har skrevet og synger Acts.

Umiddelbart når man hører gjennom plata, skjønner man at dette er et band som dyrker den gode melodien. Førstelåta, Cold, er en nydelig poplåt hvor Angelskårs stemme kun blir akkompagnert av gitar. En kort åpningslåt som er en perfekt iscenesetter for resten av plata. Minner meg veldig om den særpregede engelske musikeren Paul Roland.

Still Eleven følger opp i noenlunde samme stil, men her kommer resten av bandet med slik at den blir videre i lydbildet. Nok en vakker poplåt; vakker er rett og slett et stikkord for mange av låtene på plata. Det er en naturlig progresjon til Nothing's Gained, hvor tempoet settes noe opp og gitarene blir litt mer røffe. Veldig Kent-aktig, uten at det trenger å bety noe negativt.

Etter en god trilogi i starten jevner det seg etterhvert mer ut, men kvaliteten er jevnt høy. A Midspring Scenery er ganske vimsete og småpsykedelisk, mens Fight the Night With Candles er litt sånn Lloyd Cole møter Paul Roland. På Soap høres de litt ut som BigBang, ispedd litt Poptones-lyd.

Mye melankoli kjennetegner resten av plata, før det rare tittelkuttet avslutter det hele. En psykedelisk forklaring på hvorfor man skal kose seg på polo-kamp.

Polo Is Not the Issue Darling, Champagne Is! er en bra plate, men det blir dessverre litt kjedelig i lengden. Jevnt over bra kvalitet på låtene, men savner noen overraskelser her og der. Kan trygt anbefales til de som liker Perfect Pop eller sekstitalls-inspirert popmusikk.

Bandet fortjener også skryt for et artig cover-konsept, Eivind Stoud Platou står bak bilder og design.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


No Age - Everything In Between

(Sub Pop)

No Age er fremdeles No Age, de er bare blitt enda bedre.

Flere:

Pow Pow - Last Days On Earth
Beach House - Beach House