cover

ZZYZX

Zeromancer

CD (2003) - Warner Music / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Industriell metall

Spor:
Teenage Recoil
Hollywood
Famous Last Words
Erotic Saints
Idiot Music
Stop The Noise
Feed You With A Kiss
Lamp Halo
Mosquito Coil
Blood Music

Referanser:
Filter
Kent
Depeche Mode

Vis flere data

Se også:
Sinners International - Zeromancer (2009)
The Death of Romance - Zeromancer (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


'You'll never see me make the same mistake thrice'

Hurra! Hvor er nærmeste postkontor? Jeg må skrive brev til mamma...

Zeromancer har alltid vært et "nesten-band" for meg. De har vært et band jeg har hatt lyst til å like, og som har hatt enkelte bra låter, men som jeg alt i alt ikke har syntes var bra nok til at jeg har ropt hurra, og følt en trang til å skrive brev hjem til mor. Med unntak av enkeltlåter på de to forrige platene, har det (dessverre) aldri vært det helt store. Inntil nå.

Zeromancer er ute med sitt tredje album på fire år, og med ZZYZX virker det som de endelig er der de skal være. De har gått i fra å være en slags miks av Nine Inch Nails light og seg selv, til nå å finne sin egen blanding.

Melodiøs, fengende og elektronisk rock, med klare pop referanser og med mye til felles med Nine Inch Nails-avkommet Filter.

Musikken virker lettere nå enn før. Selv om enkelte av låtene på ZZYZX er litt tyngre enn de andre, er det jevnt over ei ganske lett og poppa skive til Zeromancer å være. Ikke misforstå meg nå, jeg sier ikke at dette er et popalbum. Det er fortsatt noe dystert, men det er tidvis nokså mye lettere til sinns enn før. Vokalen virker mindre anstrengt enn på de tidligere platene, programmeringen passer mer til melodiene, og ikke minst; låtene er bedre. Det virker mindre selvhøytidelig. Jeg synes også tekstene til Kim Ljung har forandret seg i positiv retning, som her fra låta Idiot Music:

It's the words you don't say
That keeps ringing in my ear
I feel like an idiot
To think that you really cared
It's the kiss you don't blow
That I keep brushing off my chin
It's the punch you don't throw
That keeps hurting within
I only loved you

Det var like før jeg konkluderte med at Zeromancer aldri kom til å bli noe mer enn et 'nesten-band', og at jeg mest sannsynlig hadde kjøpt min siste skive fra den kanten. Men fy f... så feil jeg (nesten) tok!

ZZYZX er et velspilt, vakkert og velprodusert album som veksler mellom å røre sjelen og rocke rævva av lytteren, men som aldri mister den gode stemningen den utstråler. Deres mest (og eneste?) komplette album, og så absolutt deres beste. Det som slår meg ved denne platen er alle de bra refrengene. Ofte bryter de med verset, og de overrasker meg flere ganger med å vandre i totalt andre retninger enn forventet.

Som første singel har de valgt den utrolig vakre, symfoniske Famous Last Words. Jeg hører mye Kent i den låta, og den er så absolutt Joakim Berg verdig. Kents store styrke har alltid (frem til Vapen & Ammunition-plata...) vært de sårbare og utrykksfulle melodiene, kombinert med lett pumpende rockegitarer og driv. Zeromancer har klart å fange nettopp dette utrykket i denne låta, og arrangementmessig er den helt perfekt. Bassen driver verset, gir det en rolig, behagelig følelse og det hele eksploderer i et nydelig refreng med pumpende gitarer og strykere. Det, kombinert med en utrolig vakker tekst, gjør at låta treffer meg rett i hjertet...

You never see me make
The same mistake twice
You never see a tear
Coming out of these eyes
You never see me beg
For another shot
And you never see me change
Into something I'm not
Famous last words

...og når låta kompletteres ved at trommene intensiveres mot slutten, er jeg solgt. Jeg, Remi S. Langseth, erklærer meg selv herved for Zeromancer-fan.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Proviant Audio - Real Love Tastes Like This

(Paper Recordings)

Kruttet er oppskutt, Proviant Audio skyter fra hofta.

Flere:

Humanoid - Sessions 84-88
Side Brok - Høge Brelle