cover

Jesus Songs

The Broken Family Band

CD-EP (2004) - Track & Field / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Countryrock

Spor:
Walking Back to Jesus Part One
Mother O' Jesus
The King of Carrot Flowers Parts Two & Three
Walking Back to Jesus Part Two
Poor Little Thing
Kissing In the Rain
Walking Back to Jesus Part Three

Referanser:
Neutral Milk Hotel
Herman Dune
Radiogram

Vis flere data

Se også:
Welcome Home Loser - The Broken Family Band (2005)
Please and Thank You - The Broken Family Band (2009)

(7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7)


Skeptisk?

Det tok The Broken Family Band omlag to uker å havne i spilleren min. Men da ble jeg også omvendt.

Jesus er populær for tida.

Både på lerretet og i anmeldelser slaktes og pines han i filmen om sine siste timer. Her om dagen kunne vi lese i avisa at de fleste av oss nordmenn ikke tror på verken Jesus eller faren hans. Til gjengjeld har en annen kar begynt å tro så mye at han til og med har tilstått bombeattentat.

Det lages også sanger om Jesus. Mange av dem vil ha deg til å prise ham med et hallelujah. Men det spilles også inn andre låter om Guds sønn. Låter som ikke er laget kun for hyllestens skyld, men hvor Jesus er tema i flere ulike sammenhenger.

The Broken Family Band er blitt kalt det nye store innen den alternative countryen. Men jeg må si at jeg var mer enn litt skeptisk da plata med det kledelige navnet "Jesus songs" første gang snurret i spilleren min. Det tok Jesus et par dager å stå opp etter at han var død og begravet. Det tok The Broken Family Band omlag to uker å havne i spilleren min igjen. Men da ble jeg også omvendt.

Av kun sju sanger på denne plata bærer hele tre tittelen "Walking back to Jesus", og "part one" åpner plata. Den er også spesiell av en annen grunn. Cirka tre og et halvt minutt ut i låta rocker medlemmene i The Broken Family Band litt ut for første og eneste gang. Og det er ganske kult.

Men la oss ta for oss vårens beste øyeblikk, spor nummer to, som også har en kledelig tittel. "Mother O'Jesus" gir meg den samme fantastiske følelsen som "Shady lane" av Pavement og "Couldn't you wait" av Silkworm. Kjenner du sangene, vet du hva jeg mener. Vokalist Stephen Adams har sagt at gruppa var så lei av å måtte vente på folk hele tida, at de måtte skrive en sang om det.

Hvis et band skulle lage ei plate kalt "Jesus songs" og ha med en coverlåt, så er det nok få av idoldommerne som ville ha kritisert The Broken Family Band for valget av Neutral Milk Hotels "The king of carrot flowers parts two & three". Den passer perfekt inn, der den starter med linja "I love you Jesus Christ".

"Poor little thing" er det andre geniale øyeblikket på "Jesus songs". Man kan presse mye livsvisdom inn i et lite refreng:

"You can't go from town to town
letting everybody down
and not expect someone to catch up with you"


You can't go from place to place
Breaking hearts to save your face
And still be surprised when the consequences hit you"

I tillegg bør man merke seg den kvinnelige vokalen på refrenget.

The Broken Family Band er faktisk engelske, men i god country-stil synges det på amerikansk. Beklageligvis er "Jesus songs" kun et minialbum. For meg er dette uansett en riktig "höjdare" innen alt-country-sjangeren.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 9/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kullrusk - spring spring spring spring spring

(Moserobie)

Med Per 'Ruskträsk' Johansson og Jonas Kullhammar i spissen, har Kullrusk for alvor utvida det tradisjonelle bruksfeltet for saksofon og klarinett.

Flere:

Scorch Trio - Scorch Trio
Side Brok - Høge Brelle