cover

Answers

Ui

CD (2003) - Southern / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell / Instrumental / Post-rock

Spor:
Back Up
Get Hot, You Bum!
Mrs. Lady Lady
Sunny Nights
Answers
The Headache Boat
Boxer-Painter
Banjo
Sleep Hold
Elettrodomestici
Please Release Me
John Fitch Way
Lullaby

Referanser:
Fridge
Ganger
The Double U
Cul de Sac
To Rococo Rot
Stereolab
Salvatore
Labradford

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Post ground zero rocks (rost pocks, part II)

UI byr på 13 forskjellige svar på post-rockens mulige fremtid. Forvirrende? Sjekk Answers!

Ui er en sprek og vital gruppe fra New York. For en del år siden (1998) utga de Lifelike, en eksentrisk plate innspilt i et trioformat med fokus på to basspillere og en perkusjonist! Frere-Jones, Waldmann og Wright har siden da fått hjelp av gitarist Erik Sanko og har tatt seg god tid i studio (Answers har vært under arbeid i to år!).

Her er det en utsøkt variasjon i tekstur, instrumentering, øvrige lyder og tempo fra spor til spor. Sporene er også relativt korte. Ui unngår dermed å falle ned i et evigvarende sirkelspor – enkelte post-rock lydforsøk har hatt slike tendenser og ender opp som psykedelisk lydbåndsløyd-terapi ment for å kurere søvnløshet, men som ender opp i saftig migrene. Uis avanserte bøy-og-tøy omgang med harmonibegrepet er denne gang slett ikke uten rockefølelse. Bass og trommer legger opp noen lekre hinderløyper vågale nok til å framprovosere begrepet kraut-funk. Lydbildet er overveiende akustisk (bass, trommer/perkusjon og gitar i nettopp den prioriteringsrekkefølgen) med spredte elektroniske bearbeidelser. Her er det mange fengende og vittige godbiter!

Back Up starter plata og bringer oss straks inn i kjernen av Uis musikalske ideer med Frippertroniske gitarer som spiller bombastiske riffs uten å trå noen på tærne. Sunny Nights byr på så kilende rytmeleker at smilebåndene trimmes. The Headache Boat truer med å komme flytende med den hodepinen Ui førte til for fem år siden, men Boxer-Painter ror seg mesterlig i land et sted der det småabsurde stortrives. Banjo er nesten en liten hilsen til Silver Apples, men nå har vi slutta å bli overrasket hver gang dette tomat-og-bønner instrumentet gjør sitt fornyede inntog i rocken. Likevel er dette et av de mest gøyale sporene på en plate preget av mye god underholdning.

Mens Lifelike var en heller anemisk og livløs forestilling er Answers selve svaret på spørsmålet om post-rocken fortsatt lever i 2003. Ui har gjort sin beste plate og utsetter post-rockens uttog av rockehistorien noen år til.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Madrugada - Madrugada

(EMI Virgin)

Ringen er sluttet, lyset er slukket. Norges største rockeband sier farvel med sin sterkeste plate siden funklende Industrial Silence.

Flere:

Frank Sinatra - The Christmas Collection
Little Axe - Hard Grind