cover

Wonderful Rainbow

Lightning Bolt

CD (2003) - Load

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Støyrock / Eksperimentell rock

Spor:
Hello Morning
Assassins
Dracula Mountain
2 Towers
On Fire
Crown of Storms
Longstockings
Wonderful Rainbow
30.000 Monkies
Duel in the Deep

Referanser:
Wolf Eyes
Black Dice
Ruins
Melvins
Hammerhead
The Locust

Vis flere data

Se også:
Ride the Skies - Lightning Bolt (2001)
Power of Salad & Milkshakes - Lightning Bolt (2002)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Assassins

Back to basics: Drum & bass er S&M for det moderne mennesket. Et kunststykke av vridd metall og hjernekirurgi.

De skjærer inn til beinet, Lightning Bolt: To medlemmer; trommer, bass og kompromissløse ordre fra en sprukken mikrofon skaper nok energi til holde en atomreaktor i drift. Det er det hele, og likevel så totalt. Ingen unødvendige mellompartier, ingen lange ventepauser, ikke noe fancy instrumenter. De to Brains; Chippendale og Gibson, har siden midten av 90-tallet laget ekstremrock fra basecampen hjemme i Providence, Rhode Island. Med Wonderful Rainbow har de også lykkes i å klemme den fryktinngytende, tumultøse kraften de presterer ute blant folk inn på en bitteliten harmløs disc. Det er hemningsløst, komplett vanvittig og det er skummelt vanedannende. Og best av alt - man kan også lytte til det.

I slekt med japanske støybrødre (Ruins, Zeni Geva), men også med røtter til gromme amerikanske powersøsken (Melvins, Nirvana rundt Bleach, tenk f. eks på Negative Creep), Hammerhead), thrash (Slayer) og frijazz høres Lightning Bolt kanskje utilgjengelige ut, men sannheten er tvert om. De bringer rocken tilbake til noe opprinnelig, henter ut en urkraft slik kanskje Chuck Berry og Little Richard virket på 50-tallet. Bare bråk og leven for de utenforstående, forbudt og forlystende for de som våger seg inn.

De 10 sporene her varierer i lengde fra snaut minuttet til over syv minutter. Også den stilmessige variasjonen gjør Wonderful Rainbow til mer enn en 40 minutter lang torturscene. Det er riktignok partier her av mer kakofonisk art, skjærende feedback og rennende støy, men alltid med vissheten om at før eller senere, helst før, så eksploderer de med en presisjon, dynamikk og kraft som griper hardt rundt ballene dine (hvis du er gutt), slår opp i mellomgulvet og fyker ut av halsen din som et eneste langt primalskrik mens du spreller rundt på gulvet i spasmer og river med deg alt i umiddelbær nærhet.

Noen støt fra Lightning Bolt kan vekke den mest sedate lytter opp fra dvalen som kommersiell musikk daglig forsøker å lure oss inn i. Den vil nok også gå hjem hos de som anser musikk mer som straff enn glede. Punish me, ya bastards.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Thomas Dybdahl - Science

(Universal)

Hausten er her. Dybdahl er her. Men er ikkje graset litt grønare? Og har ikkje fyren laga si beste plate tru?

Flere:

Agnethe VR - Inspired
The Boy Least Likely To - The Law of the Playground