cover

Grotto of Miracles

Sun City Girls

CD (1986) - Placebo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Avantgarde / Arabisk / Jazz

Spor:
Radio Morocco
Different Kind of Whore
In a Lesbian Meadow
Swing of Kings
Damcar
Kal el Lazi Kad Ham
Black Weather Shoes
Mama's Milk
Spice Nest
Frankincense and Fish Sun City Girls
The Mystery of Death
Ask Heem: 202 456 7639
Its My Old Friend the Future

Referanser:
Meat Puppets
The Residents

Vis flere data

Se også:
98.6 Is Death (Carnival Folklore Resurrection Radio 13) - Sun City Girls (2004)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


I mirakelgrotten

Surf eller sufi, frijazz eller westerntwang. Sun City Girls åpner grensene.

Sun City Girls er et omfattende lerret å bleke. De har gjennom en lang karriere vist seg å være et band vanskelig å fange med få ord.

Phoenix-trioen holdt det gående siden 1982, helt til trommeslager Charles Gocher gikk bort grunnet kreftsykdom i 2007. De etterlater seg en gedigen diskografi (og ditto arkiv) som blant annet omfatter mange kassetter (de stod sentralt i kassettkulturen i USA). Deres senere plater preges av stor eksperimentvilje og stadig utvidet geografisk blikk, og her må det nevnes at både gjennom sin egen etikett Abduction og ikke minst Alan Bishops fantastiske etikett Sublime Frequencies har Sun City Girls slått et slag for musikk utenfor den vestlige verden. Sublime Frequencies har åpnet mangt et øre for betydningen av det utvannede begrepet "world music". Brasiliansk gangsterfunk, thaipop, kambodsjansk kassettkultur og nord-koreansk agitasjonspop er bare noe av det de har gitt oss de siste årene på denne etiketten. Broder Sir Richard Bishop kjennes nok av mange også som eminent gitarist og soloutøver.

Bishop og resten av bandets interesse for musikk utenfra er allerede sterkt tilstede på Grotto of Miracles, deres andre plate. Åpningslåten er den delikate instrumentalen Radio Morrocco, hvor de forener nettopp amerikansk ørkensol og nord-afrikansk kultur på sømløst vis. Surf eller sufi, frijazz eller westerntwang - Trioen viker ikke unna for noe eller noen - og står igjen med like deler Residents og bynaboene i Meat Puppets.

Med andre ord helt i en egen klasse.

Denne omtalen er hentet fra artikkelen Reagan youth: 20 høydepunkt fra amerikansk undergrunn, 1980-1989. Følg linken for å lese den i dens egentlige kontekst.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnet - On Your Side

(Ultimate Dilemma)

Engelske kritikere har trykket Magnet til sine bryst. Fortjent. Det beviser Even Johansen nok en gang med sitt nye bittersøte album.

Flere:

Radical Face - Ghost
ballboy - The Royal Theatre