cover

Usonian Dream Sequence

Geoff Farina

CD (1998) - Southern / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter / Akustisk

Spor:
As You Are Right
$48
The Most Recent Imaginary
Car
The United States
Not About a Birthday
Usonian Dream Sequence
The Same Way
Eventually
Midlantic Schemes
For Now
Dries
Window Seats

Referanser:
Karate
The Secret Stars

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


SoloKarate

Geoff Farina er for mange bedre kjent som en tredel av Karate, men denne utgivelsen bør ikke sees som en parentes i Karate-sammenheng.

Geoff Farina er for mange bedre kjent som en tredel av Karate. Bostonbandet har gitt ut tre svært sterke plater, som vekselsvis henter inspirasjon fra laidback jazz og hard/emocore. Resultatet er et av 90-tallets mest delikate og stilsikre rockeband.

Denne utgivelsen bør på ingen måte ses på som en parentes i Karate-sammenheng. Geoff Farina er i kraft av sin posisjon som vokalist, gitarist og låtskriver den mest fremtredende i Karate, og bringer selvfølgelig mye av de beste egenskapene med seg som soloartist. Som gitarist viser han sterke kvaliteter, både når det gjelder orginalitet, utøvelse og gjengivelse (entusiasten Farina bygger sine egne forsterkere). Den runde, krystallklare gitarlyden flyter på de akustisk baserte melodilinjene, og over dette plassereres den kontrollerte og sterke vokalen klart frem i lydbildet. Farina viser at det er mulig å vise styrke uten å heve stemmen, og at det finnes sterke krefter i de roligste partier. Han klarer også å legge tekster til musikken som går utenpå mye av den tradisjonelle problematikken vi kjenner fra så mange single låtskrivere. Derfor blir "Usonian..." aldri en kjedelig lytteopplevelse, selv om det umiddelbare drivende suget fra Karate er forlatt. Til tross for den i utgangspunktet enkle rammen, er dette en plate som er både dynamisk og full av dybde.

Likhetstrekk med en artist som Sophia kan forsvares, uten at det bør brukes mot denne svært selvstendige platen. Enkelte vil nok anke at låtene blir noe like hverandre, men til gjengjeld er de såpass korte, så det er mulig å se dem som en lang, drømmende enhet.

En utgivelse som forsterker inntrykket av Geoff Farina som en av de mer seriøse leverandørene av kvalitetsrock, og som beviser at det alltid finnes nye veier å gå, uansett format.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Terje Isungset - Middle of Mist

(NOR-CD)

Det finnes knapt grenser for kreativiteten til perkusjonisten Isungset.

Flere:

The Knife - Tomorrow, In a Year
Sufjan Stevens - The Age Of Adz