cover

Negatives

NRWY

LP (2013) - Big Dipper

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Retrorock / Rock'n'Roll / Indierock / Poprock

Spor:
Would It Have Killed You Just Try
Every Time
If It Not For You
Bless You, Martha Cristoph
Let's Not Blow This Out of Proportion
The Word
When The Sun Sets In The East and Rises In The West
All Good Things Must Come To An End At Some Point
There Was No Way Anyone Could Have……

Referanser:
R.E.M.
Neil Young
The Long Ryders
Paul Westerberg
The Replacements
Teenage Fanclub
BigBang
Madrugada

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Amerikansk sognerock

Turen til Austin, Texas har virkelig gjort godt for platedebuterende kvintett med røtter i Sogn og Fjordane.

Det er langt fra Sogn og Fjordane til Austin,Texas, men det var hit kvintetten NRWY reiste for å spille inn debutalbumet. I tillegg til å benytte et par uker i 5th Street Studios med analogt utstyr, fikk de også vist seg fram med flere opptredener. Denne forsommeren har bandet også spilt i London, og her hjemme har de hatt flere opptredener blant annet i hovedstaden.

Det er en scenevant gjeng vi hører på skiva, der medlemmene har en fortid i andre band med utgivelser bak seg. Frontfigur Erik Grov og gitarist Per Christian Grov har tidligere spilt i The Generous Days, et poprock band med ep og cd-utgivelse å vise til. Amund Stokke på bass har tidligere vært fast inventar i heavy-metal bandet Orpheus.

Med nye venner har Erik Grov erstattet lettkledd pop med tradisjonell klassisk amerikansk rock, gjerne kalt retro-rock, ikke ulikt det Big Bang holder på med. Om Erik Grov ikke er på Øystein Greni-nivå ennå, så viser han på Negatives at talentet er til stede. Grove står bak alle låtene, enten alene eller sammen med andre i NRWY.

Åpningssporet har deilige REM-referanser anno Fables of the Reconstruction/Life's Rich Pageant-perioden (da R.E.M. kanskje var på sitt beste, red anm), spesielt i refrenget der Erik Grov og Lill Katrin Bødal møtes i flotte vokalharmonier med spor av svunnen storhet og bankende åttitall. Neste spor, Every Time, er en lekende og glødende sak, der trommeslager Lilleås hamrer intenst, og igjen finner vi fine harmonier av Grov og Bødal.

Det lukter forsiktig svidd.

Kassegitaren hentes fram i If It Not For You, lighterne kan tennes og følelsen av at NRWY har noe eget begynner å vise seg. Humøret opp for gylden rufsete poprock i Bless You, Martha Cristoph, med ekko av noe Paul Westerberg gjorde for over 20 år siden.

Side 2 åpner med den dystre, mørke og intense The Word. Her viser bandet seg fra en tung og mystisk side, og lytteren blir dratt med i NRWY's univers. Oppfølgeren, When The Sun Sets In the East and Rises In The West, er en glitrende låt som heves ytterligere i et flott refreng.

Det er mye kjent i det musikalske terrenget NRWY beveger seg i, der enkelte av låtene nok er middelhavsfarere, men de er heldigvis i fåtall. Det er de roligste låtene som trekker noe ned, men disse skaper likevel variasjon i helheten. Mangel på spenning byttes ut med et velarbeidet låtmateriale. Produksjon sitter støpt og alle instrumentene / bandmedlemmene har fremtredende plass i lydbildet.

Negatives er en plate som vokser etter noen runder, og oppsummert er et fint sommerbekjentskap med sine vakre harmonier, tidvis glødende gitarsoloer, lekende bassganger, intense trommer og feiende flotte refreng.

Plata, som kun utgis fysisk på vinyl, er absolutt verdt investeringen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Belle & Sebastian - The Life Pursuit

(Rough Trade)

Belle&Sebastian fortset si melankolske ferd i popskyene.

Flere:

Fleet Foxes - Helplessness Blues
The Core - Vision