cover

World Against World

Silver

CD (2006) - Bad Afro / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Poppunk

Spor:
Homesick
Dogs & Locusts
The Personal Decay
Everything Means Nothing
Son of Sam
Only Boring People Get Bored
Shelter
Field of Blood
The Resting Place
Quiet Havoc
Stillborn Too Late '78
Tormentors
The Stand
Hold Fast

Referanser:
The Sex Pistols
Mötley Crüe
Trashcan Darlings
Bonk
Turboneger

Vis flere data

Se også:
White Diary - Silver (2004)
White Diary - Silver (2004)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Jeg får et enormt sug etter alkohol

Timingen føles riktig, refrengene er helt uimotståelige, og Ivar Nikolaisen bjeffer tøffere enn noen gang før.

Jeg får et enormt sug etter alkohol.

Det gjorde jeg ikke da Silver ga ut ep'ene "Billboard Blackout" eller "Riot 1-2-3" rett over tusenårsskiftet. Ei heller da de slapp plata "White Diary" eller fikk en hit med den parodiske power-balladen "Angels calling".

Men nå har jeg mest lyst til å drikke meg full.

Ivar Nikolaisen er fremdeles helt i grenseland rent vokalmessig - og jeg har alltid ment at punk skal være skitten, unøyaktig og spontan, og ikke høres ut innpakningen til en hvilken som helst amerikansk college-såpe på tv.

Men i en grøt av i fuzz, feedback og høypromillet koring, kunne han like godt sunget på CBGB på slutten av 70-tallet, med Scott og Ron Asheton på trommer og gitar. For det er først og fremst en frontfigur han er. En fordømt god en også, spør du meg. Og det er i grunn det eneste som betyr noe, når vi snakker om Silver. Ja, når vi snakker om punk i det hele tatt, faktisk.

På sitt mest svulstige låter de fortsatt som en overdrivelse av seg selv og hele sminkesiden av sjangeren. La oss kalle det Eurosong med piggtråd, skinnjakke og bourbon. Argumentér gjerne med at MC5, New York Dolls og The Ramones gjorde omtrent det samme - bare mye bedre - for 30 år siden.

Men da har du ikke skjønt poenget.

For det handler ikke om å redefinere, overgå eller følge opp noe som helst. Silver har ingen forpliktelser overfor rockehistorien, verken på den ene eller andre måten. Det er slett ikke rettferdig å gå gjennom tekstene med lupe og rød rettepenn, eller å forvente å bli noe helst rikere av å høre denne plata. De spiller fortsatt ikke for den intellektuelle delen av hjernen.

Men forteller du meg at du klarer å sitte stille mens "World against world" står i anlegget, er det stor sjanse for at du juger.

Silver er sikre på hva og hvordan de vil gjøre ting. De lager allsangrefreng like vanedannende som de som drønnet opp fra de norske undergrunnen på midten av 90-tallet. De lager riper i glam, som om Johnny Rotten skulle ha flyttet til Los Angeles og tatt over vokalen i Mötley Crüe i 1987.

Åpningstrioen Homesick, Dogs & locust og The personal decay stinker av øl, svette og innrøykte gardiner. I det jeg kommer til albumets høydepunkt Shelter –skrevet sammen med Emil Nikolaisen - er jeg allerede godt brisen på vei til nærmeste bar.

"World against world" er aldri i nærheten av å være perfekt. Den sparker inn dører som allerede er vidåpne, og som alltid leder til et rom der en million andre rockeband har hengt før Silver.

Likevel er det spesielt, denne gangen. Timingen føles riktig, refrengene er helt uimotståelige, og Ivar Nikolaisen bjeffer tøffere enn noen gang før.

Og det er før jeg har åpnet en eneste flaske.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Band of Horses - Everything All the Time

(Sub Pop)

Ekstra Ekstra!! Seattle-skapningar til angrep med årets hittil heitaste melodiar. Fortjenar feite overskrifter.

Flere:

Andrew Bird - Noble Beast
Deradoorian - Mind Raft EP