cover

The Weight of Flight

Phosphorescent

CD-EP (2004) - Warm / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Lo-fi / Folk

Spor:
Toes Out to Sea
All of It, All
When We Fall
My Heros Have Always Been Cowboys
Not Right, You Know
Mrs. Juliette Low

Referanser:
Will Oldham
The Anomoanon
Okkervil River
Bright Eyes

Vis flere data

Se også:
A Hundred Times or More - Phosphorescent (2003)
Pride - Phosphorescent (2007)
To Willie - Phosphorescent (2009)
Here's to Taking It Easy - Phosphorescent (2010)
Muchacho - Phosphorescent (2013)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Pretty & slow

Varm og skranten folk fra Athens, Georgia-låtskriver Matthew Houck.

"Drink in the darkness, then in the morning wake to sing" synger Matthew Houck på sitt forsiktige nybyggervis på åpningslåten Toes Out to Sea. Han kommer mot oss like varsomt som en døsig søndag formiddag og formidler enkle små historier om livets gleder og sorger. Houck føyer seg greit inn i rekken med amerikanske melankolikere som Will Oldham, Sam Beam (Iron & Wine), Conor Oberst (Bright Eyes) og Will Robinson Sheff (Okkervil River), og klarer faktisk her å markere seg som en spennende tekstforfatter det er verdt å lytte til. Det er jo en liten bragd i seg selv med tanke på at americana-sjangeren nærmest har rent over med sterke artister de siste årene.

For de av dere som er kjent med Phosphorescents A Hundred Times or More (2003) kan jeg godt skyte inn at den råe og sinte tonen er raket bort her. På The Weight of Flight har Houck og co heller valgt og dyrke den langsomme backporch-følelsen som man også kunne høre spor av på A Hundred Times... For å navnedroppe enda mer kan man godt si at disse låtene ligger et sted imellom Bonnice Prince Billys Ease Down the Road og Okkervil Rivers Down the River of Golden Dreams.

Denne EPen inneholder noen av Houcks beste låter så langt i karrieren, og sammen med den nydelige åpningslåten Toes Out to Sea står høydepunktene i kø. Musikken halter bare på den noe upersonlige og uinspirerte låten All of It, All.

Her går det også i skjør visesang med saftig fyllekor (When We Fall), og det er tydelig å se at Houck er i ferd med å vokse som låtskriver:

"The sky tonight at sundown looked like god himself, feeding diamonds to his horses made of gold. And the secret here you know, is that I love you so, but I don't want your heart to know".

På My Heros Have Always Been Cowboys finner vi Houck alene med gitaren. En låt som ifølge Houck er inspirert av Willie Nelson! Det hele høres kanskje litt banalt ut, men Houck synger med slik innlevelse og varme at det aldri blir pinlig, her har nok vår egen St. Thomas noe å lære.

Mrs. Juliette Low er siste låt ut. Også en minneverdig låt, en enkel men vakker liten kjærlighetserklæring. Det skal en del til for ikke å la seg røre av Matthew Houcks ærlige og hjerteskjærende røst. Mange vil nok si at han høres litt vel mye ut som Will Oldham, men det skal ikke jeg holde i mot ham. Houck er en kar som høres ut til å synge rett fra sjelen og det er akkurat det som gjør musikken hans så ektefølt og vakker.

Bortsett fra ett litt kjedelig spor er The Weight of Flight en liten perle fra musikkscenen i Athens, Georgia, som man like gjerne kan sikkre seg først som sist. Dette er noe for all som liker seg litt bedre på landet enn i byen, enkel og melankolsk visesang for stille sommerkvelder på porchen med andre ord. La oss bare håpe at Phosphorescent har en ny langspiller på vei, for dette lover virkelig bra.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Okkervil River - The Stage Names

(Jagjaguwar)

Okkervil følgjer som vanlig sitt dynamiske løp mellom frådande stryk og varlege kulpar, men med litt meir popsnert i understraumen denne gongen.

Flere:

Diverse artister - Do You Know House? - Volume One
Magnet - On Your Side