cover

Drunken Trees

First Aid Kit

CD-EP (2008) - Wichita / Rough Trade

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter / Folkpop

Spor:
Little Moon
You're Not Coming Home Tonight
Tangerine
Jagadamba, You Might
Our Own Pretty Ways
Pervigilo
Cross Oceans

Referanser:
Bright Eyes
Fleet Foxes
Vashti Bunyan
Joanna Newsom
Devendra Banhart
Karen Dalton

Vis flere data

Se også:
The Big Black and the Blue - First Aid Kit (2010)
The Lion's Roar - First Aid Kit (2012)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Store stemmer, med store ambisjoner

Ny svensk singer/songwriter duo, med litt for bredt fokus på å låte amerikanske.

First Aid Kit er en ny, ung og spennende duo fra det overproduktive svenske musikkmarkedet. Enten så sitter de med gullkortet til hype og internasjonal massespredelse der borte, ellers så har de et utrolig velsmurt markedsføringsmaskineri. For opp popper stadig nye talentfulle artister som erobrer plass i blogger, musikkmagasiner og på folkemunne.

Denne gangen er det søstrene Klara og Johanna Söderberg sin tur, og selv om de ikke en gang har fullført videregående skole, har de evnet å bli en aldri så liten sensasjon i hjemlandet. Og deres første EP Drunken Trees blir distribuert av det kredible labelet Wichita; et plateselskap som huser flere av jentenes indiehelter: Bright Eyes, The Dodos og Greg Weeks.

Hvorvidt det er Wichita som har lett etter en gruppe som har tilsvarende sound, eller om det er jentene som har lett for å finne samme musikalske uttrykk å fremføre er vanskelig å si, antakelig er det en kombinasjon. Påfallende er det uansett hvor tett opp til sine idoler jentene prøver å nå.

Med det sagt så har jeg ingenting imot artister som gjenskaper soundet til andre i så stor grad at det er i ferd med å bli plagierende. Tvert i mot kan det være svært effektfullt, spesielt med tanke på artister som Jay Reatard eller Raphael Saadiq, det gjelder bare å tilføre det noe eget.

Her synes jeg First Aid Kit sliter litt i motbakke. For på tross av massiv oppmerksomhet rundt fortolkningen av Fleet Foxes' Tiger Mountain Peasant Song, så kan jentenes individuelle bidrag virke noe blodfattig. Når de i tillegg ikke er noen store låtskrivere ennå, så blir denne EP-en lettere irriterende, og som helhetsprodukt kjedelig. Med en spilletid på litt over 25 minutter burde det egentlig ikke være mulig.

Ustabiliteten i dette materialet vitner om en duo som antakelig har en lang musikalsk karriere foran seg, men dette vil neppe bli stående som det produktet som vil definere dem.

First Aid Kit spiller under by:Larm 2009

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Le Corbeau - Moth on the Headlight

(Fysisk Format)

Le Corbeau har forkastet minimalismen og sendt skissene i kverna sammen med fuzz, støy og renskåren rock. Og resultatet lar ikke vente på seg.

Flere:

Helge Lien Trio - Live
St. Vincent - Actor