cover

Long Knives Drawn

Rainer Maria

CD (2003) - Polyvinyl / Tiger

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poppunk / Emo / Indierock

Spor:
Mystery and Misery
Long Knives
Ears Ring
The Double Life
The Awful Truth of Loving
The Imperatives
Floors
CT Catholic
Situation: Relation

Referanser:
Throwing Muses
Pretty Girls Make Graves

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Våkent og melodiøst

Amerikanske Rainer Maria får det delvis til med melodi, punkinnstilling og indierøtter.

Rainer Maria er ingen soloartist, men en amerikansk trio som lager gitarpop med røtter i indie og hardcore. De ender opp som noe snillere enn for eksempel Pretty Girls Make Graves, men har den harde og røffe innstillingen som løfter dem over mengden av søvnige indierockere. De låter både friskt og moderne uten at de gjør noe veldig nytt.

Gitaren til Kyle Fischer og stemmen til Caithlin De Marrais er midtpunktene i låtene. Lyden er klar og god. Dette er ingen stor, støyende skive, men en ren og sjarmerende utgivelse. Variasjonen gjør at den nok kan interessere et relativt bredt indiepublikum. Melodiene er fremtredende nok til at Rainer Maria kanskje kan nå folk som vanligvis omgir seg med andre avarter av melodiøs rock.

Av og til slår de til med svært fengende kraftpop, som i Ears Ring. Popen bryter med en passe dose aggresjon hentet fra en eller annen del av punkverden. På de rolige låtene kommer de mer følsomme indiepopsidene ganske tydelig fram. Et godt eksempel på dette er The Double Life. Selv om Rainer Maria uttrykker spilleglede ligger det en litt trist eller sint tone under det hele. Avslutningen Situation: Relation er en melankolsk ballade om brudd.

Trioen holder på med noe som absolutt er verdt å sjekke ut. Likevel må jeg si at de mangler noe jeg ikke helt klarer å sette fingeren på. De gir meg ikke det kicket jeg trenger, ikke gåsehud og ikke lyst til å synge med. De glimter til her og der, men ikke nok til at dette blir et av vårens høydepunkter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Knife - Tomorrow, In a Year

(Rabid)

Riktignok ikke det samme på plate som i sal, men fremdeles fullstendig overlegent fra Skandinavias mest interessante band.

Flere:

The Core & Nils Olav Johansen - Blue Sky
The Lionheart Brothers - Matters Of Love And Nature