cover

In The Sun

Thomas Rusiak

CD (2003) - Led Recordings / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Ørkenrock / Rock / Post-rock

Spor:
In The Sun
Smiling Dog
Waiting For Your Sunday
Oceans
Unicorn
Spinning
Migraine
Taste My Pollution
Inside

Referanser:
Muse
The Music
Sherlock
Titiyo
Petter
Teddybears STHLM
Raekwon

Vis flere data

(1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7)


Hvordan gjøre rocken en bjørnetjeneste

Produsent-rapper Rusiak tryner langflat i den tørreste ørken-rocken du overhodet kan tenke deg. En av årets største flopper?

Thomas Rusiak er rapperen og produsenten som prøvde seg med solokarriere som rocke-rapper, og foreløpig har det vært en hyggelig solskinnshistorie om en mann med mangesidige musikalske evner. Som MC i svenske Sherlock og produsent for blant annet Petter, Tityo og Raekwon (Wu Tang Clan), har Thomas Rusiak sakte men sikkert bygget seg opp et godt navn. Han skøyt gullfuglen ved å bake om Teddybears STHLM sin Punkrocker om til Hiphopper, og fronte denne låten som hovedsingel på debutalbumet Magic Villa (2000). Svenske musikkpriser haglet over mannen, uten at han akkurat ble genierklært av dette. Er du forresten overmåtelig interessert i svensk rap kan jeg som en digresjon glatt anbefale vår kjære tegneseriehelt Rocky sitt tredje seriealbum (Rocky III), der Rocky intervjuer Petter om sine låter, plater og fester - og der Petter gir Rusiak hederlig omtale for sin produsentgjerning. Kostelig morsomt å se Martin Kellerman framheve de litt mindre sympatiske sidene til Petter, der han briljerer over sin fortreffelighet. Men nok om det. Rusiak er i hvert fall en kjent mann i svensk hiphop-verden, men med Magic Villa begynte han i større grad å lefle med rocken. Til sammenligning med Everlast som har tatt dette i en retning mer mot bluesen, har Rusiak pekt seg mer i retning av mer postmoderne, udefinert rock med klare innslag av rap/hiphop. Magic Villa ble nominert til seks svenske Grammyer og fikk tre av disse, samt at det vanket en Gullbjörn på mannen.

Så langt alt vel. Rusiak giftet seg i 2000 med danseren Sofia og fikk henne med på sine videre musikalske eventyr. Sammen har de nå laget In The Sun (2003), uten særlig hjelp fra så veldig mange andre. Etter å ha klaffet såpass bra som det Hiphopper og Magic Villa til slutt gjorde, er det vel med rimelig høye forventninger man tar den nye plata i betraktning. Og sjelden har jeg vel, til min store fortvilelse, hørt en så direkte ræva skive. Jeg beklager sterkt min enkle og primale språkbruk, men In The Sun må være en av årets største flopper. Jeg har mistet tellinga på hvor mange ganger jeg har spilt igjennom denne skiva nå, men det har hittil ikke dukket opp noe som helst positivt å si om plata. Og det synes jeg er usedvanlig godt gjort for en mann av Rusiaks format.

In The Sun består av ni spor som absolutt aller kan best defineres som knusktørr og småpsykedelisk ørkenrock av verste sort. Tenk deg debutplaten til The Music (The Music, 2002), og legg til en enorm overproduksjon som komplett drukner all vokal, legg til totalt uinteressante tekster, legg til et desperat forsøk på å skape en "postmoderne" rockestil. Legg videre til en guffen følelse av å høre noe som kan minne om en smellfeit Lenny Kravitz som har kjørt seg fast i gjørma og aldri kommer opp igjen. Grusomt! Ironisk nok heter et av kuttene Taste My Pollution - jovisst, her får du jaggu meg søppelet mitt i trynet så lenge du gidder å høre på.

For å sikre at du lider den sanne kvelningsdød er sistekuttet Inside på hele tolv minutter, og minner mest om en blek og mager utgave av enkelte av de seigeste kuttene på Thirteen Tales From Urban Bohemia med The Dandy Warhols (2000). Det finnes ingen lettende punkter eller finesser, noe som i det minste kunne forsøkt å dra dette opp fra det musikalske sumplandskapet musikken befinner seg i. Hiphopen er så å si komplett borte fra musikken denne gang, hvis du ikke teller med de gangene låtene går så sakte at Rusiak synger i telegramstil. Ørkenrock trenger på ingen måte å være dårlig, men når sola steiker så hardt at du føler at du ikke kommer til å overleve før du når neste vannhull - hvilket den gjør her - så er det jaggu meg ikke verdt det. Her flommer det inn med interessant rockemusikk for tiden, og da er det nesten en direkte fornærmelse å bli presentert for Rusiak sitt makkverk.

Denne skiva gjorde meg i et usedvanlig dårlig humør. Føler du behov for det samme - løp og kjøp!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The International Tussler Society - Motorpsycho Presents the International Tussler Society

(Sony Music)

Motorpsychologar med venner inviterer på eit sevjerikt, variert og raust måltid.

Flere:

Simon Joyner - Out Into the Snow
Opsvik & Jennings - A Dream I Used to Dream