cover

The Raging Sun

Logh

CD (2003) - Bad Taste/Smekkleysa / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Math Rock / Emo / Cinematisk / Sadcore

Spor:
The Contractor and the Assassin
End Cycle
An Alliance of Hearts
The Raging Sun
Thin Lines
The Bones of Generations
A Vote for Democracy
At This My Arm Was Weakened
City, I'm Sorry
Lights From Sovereign States

Referanser:
Radiohead
90 Day Men
Sonic Youth
Log

Vis flere data

Se også:
A Sunset Panorama - Logh (2005)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Solen stiger glødende og mektig opp over Lund

Disse svenskene slapp et meget sterkt album i 2002. Nå er oppfølgeren her.

Every Time a Bell Rings an Angel Gets His Wings var tittelen på 2002s mest positive hilsen fra nabolandet. Bandet bak denne storslagne tittelen kalte seg Log, visstnok inspirert av Twin Peaks' The Log Lady. På grunn av en navnekonflikt med et annet band har de siden dengang vært nødt til å legge til en ekstra -h, anskaffet ny trommis og fått hjelp av amerikaneren John Congleton (the pAper chAse, 90 Day Men) som tekniker. Hans bakgrunn ser ut til å stemme bra overens med bandets ønskede utvikling, selv om Logh sjelden blir riktig så dramatiske som the yanks. De har et ubeskrivelig svensk preg over seg, kanskje er det furuskogens melankoli de har til felles med artister som Kristofer Åström og Christian Kjellvander. Logh er likevel noe ganske for seg selv, og med The Raging Sun har de ikke bare gjentatt suksessen fra debuten - de har vokst med oppgaven, og endt opp med en plate som står minst like solid.

Det tar noe lengre tid med The Raging Sun, den synker ikke så raskt inn som Every Time... Den var sjarmerende i all sin retningssøken, men likevel mer direkte og umiddelbar. Nå har Logh strammet grepet en del, og de har hardnet til i modningsprosessen. The Raging Sun spriker mindre og er fastere i både lyd og lynne, men Lund-kvartetten bedriver fortsatt langsom og følelsesladet rock som balanserer mellom himmelsk popmelankoli og utagerende styrke. Og de skjenker oss et knippe vidunderlige låter også denne gangen. Vemodige perler som The Contractor and the Assassin, An Alliance of Hearts og Thin Lines er blant de beste jeg har hørt fra denne kanten. På tittelsporet og At This My Arm Was Weakened kan man ane spor av nyere Sonic Youth i uttrykket, mens på The Bones of Generations klemmer de til i et heftig støyutbrudd.

Bortsett fra slike enkeltutblåsninger gjemmer de det meste av sin kraft, slipper det ut i passe porsjoner eller lar det komme ut mer i form av trykkende og dvelende stemninger. De to siste sporene, som varer tilsammen et kvarter, er lysende eksempeler på Loghs velfunderte balansegang, der skjør, varsom melankoli og kraftigere utblåsninger begge har sin naturlige plass. Massive City, I'm Sorry og den pianodominerte "ambiente balladen" Lights From Sovereign States avslutter denne glødende solen av en plate på et vis som gjør det vanskelig å ikke sitte målløs tilbake.

Det skal skje mye rart om ikke The Raging Sun ender opp som det beste broderfolket kan by oss når vi skal gjøre opp regnskap - også ved dette årets slutt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Andrew Bird - Noble Beast

(Bella Union)

Så fabelaktig kan popmusikk vere. Om ein slepp til ein Bird med riktige idear, fager røyst og nystemt fiolin.

Flere:

Wire - Red Barked Tree
The Elected - Sun Sun Sun