cover

Face Control

Handsome Furs

CD (2009) - Sub Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Elektronisk

Spor:
Legal Tender
Evangeline
Talking Hotel Arbat Blues
(Passport Kontrol)
All We Want, Baby, Is Everything
I'm Confused
(White City)
Nyet Spasiba
Officer of Hearts
(It's Not Me, It's You)
Thy Will Be Done
Radio Kaliningrad

Referanser:
Wolf Parade
Sunset Rubdown
Swan Lake
Frog Eyes
Islands
Beck
Clap Your Hands Say Yeah

Vis flere data

Se også:
Plague Park - Handsome Furs (2007)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Wholesome Furs

En plate som forsøker å stikke dypere enn den makter, men kommer seirende ut av det med en rekke lekre låter.

Wolf Parade. Frog Eyes. The New Pornographers. Sunset Rubdown. Arcade Fire. Swan Lake. Destroyer. Handsome Furs. Alle nært beslektet og deler medlemmer på imponerende ivrig vis. Handsome Furs er altså fortsatt Dan Boeckner fra Wolf Parade, og hans kone Alexei Perry, her med oppfølgeren til fine Plague Park fra 2007.

De fleste har vel sluttet å bli overrasket over all kvaliteten som ramler ut av Canada dette tiåret. Det har blitt indierockens storstue, og det ser ikke ut til å stoppe med det første.

Plague Park var et kjærkomment lite skritt til sides fra det meste andre av Canadabølgen, men den skeive vokalstilen er et like ustødig som betryggende holdepunkt. Boeckners vokal i disse omstendighetene høres enda mer ut som Beck enn tidligere, og det er ikke usannsynlig at Beck hadde kommet til å lage akkurat denne skiva om ikke Handsome Furs kom han i forkjøpet.

På I'm Confused så er de vel bare forvirret fordi de har stjålet en del triks fra svenske Teddybears-hiten Punkrocker. På Evangeline høres det ut som de går løs på Soft Cells versjon av Tainted Love. All We Want, Baby, Is Everything inneholder til og med tekstlinjer lånt fra New Orders Temptation. Handsome Furs er aldri redde for å putte inn verken subtile eller mindre subtile referanser på den måten, men det er heldigvis gjort på stilfullt vis.

Face Control er på mange måter svært lik debuten, Plague Park, bare en god del mer aggressiv når det gjelder både beats, synth og vokal. Og utviklingen er et sikkert tegn på at de to har funnet seg til rette med dette svært hyggelige sideprosjektet.

I følge presseskrivet så har duoen forsøkt å stable sammen et konseptalbum av litt småambisiøse dimensjoner, løst basert på globalisering og individets posisjon i det hele. For at det skulle fungert optimalt så måtte det vel enten vært imponerende generelt, eller så stødig at man ikke hadde vært i tvil. Men samtidig så sier de at verken dette eller Plague Park er konseptalbum, men at det finnes konsepter der. Og det stemmer for øvrig greit overens med hvor oppløselig og tvetydig dette er.

Tolker man dette som et verk om globaliseringen og menneskets muligheter og begrensninger i så måte, så er det smålabert. Derfor gjør vi selvfølgelig ikke det. Vi tolker det som den friske og vindskeive indiepopskiva det faktisk har blitt. For dette fungerer bemerkelsesverdig bra, selv om det er på til tider merkverdig vis.

De har kommet ett skritt nærmere perfeksjonering av sin formel på spasmete og småaggressiv indietronika, og det har gjort Face Control til en flott skive.

Handsome Furs kommer til Oslo og spiller på Garage 6. mai.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - 20 Years of Dischord

(Dischord)

En obligatorisk samler fra DisChord. Denne triple boksen er en gjennomført, delikat og historisk dokumentasjon.

Flere:

Mulatu Astatke & The Heliocentrics - Inspiration Information
Information - Biomekano