cover

MoRT

Blut Aus Nord

CD (2006) - Candlelight / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell rock / Avantgarde / Black metal / Industriell metall / Goth

Spor:
MoRT chapter I
MoRT chapter II
MoRT chapter III
MoRT chapter IV
MoRT chapter V
MoRT chapter VI
MoRT chapter VII
MoRT chapter VIII

Referanser:
Neurosis
Godflesh
Killing Joke
Darkthrone

Vis flere data

Se også:
The Work Which Transforms God - Blut Aus Nord (2004)

(1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7)


Fransk møl

Denne franske trioen serverer kloakk-metall av ypperste klasse.

Blut Aus Nord oppsto etter at bandet Vlad gikk til helvete en gang i 1994. Siden den gang har denne franske trioen gitt ut et knippe plater, og de ble snappet opp av ikke akkurat ukjente Candlelight Records i forkant av The Work Which Transforms God (2004).

Franskmennene har ifølge presseskrivet brukt to (!) år på å produsere dette makkverket av ei plate, som faktisk blir beskrevet som et fantastisk gjennombrudd for bandet. MoRT består av én eneste lang komposisjon. Her finnes ikke en eneste låttittel - kun åtte spor som alle sammen låter klin likt. Trommisen går på autopilot, og lirer av seg det ene trøtte breaket etter det andre. Vokalisten høres ut som om han prøver å spise tapetlim, samtidig som han lirer av seg det samme riffet gjennom alle åtte sporene på den horribelt ustemte gitaren sin. Det var vel omtrent her produsenten oppdaget cut-and-paste-funksjonen i ProTools...

Veldig besynderlig er det at et såpass stort selskap som Candlelight har tatt Blut Aus Nord inn i varmen, og samtidig re-utgitt albumene som kom da trioen fremdeles var som et undergrunnsband å regne.

Deres musikk blir anbefalt for fans av både Emperor, Darkthrone, Neurosis og Burzum, men jeg hører ingen likheter i det hele tatt. MoRT låter som tidenes verste frijazz-plate på veldig lav hastighet.

Produksjonen gjør plata like innbydende som dassen på julebordet, da sjefen ikke helt rakk fram. Coverarten er et visuelt brekkmiddel, men passer faktisk veldig bra til det bekmørke soundet bandet har.

MoRT er sannsynligvis ei bra skive å drikke seg full til, og kanskje da vil du greie å finne meningen bak hele greia. En "ansiktsløs" og mystifisert trio med utviklings- og fornyelsesvegringer som gjennom drøye tre kvarter pløyer gjennom de samme ideene om og om igjen blir rett og slett bare tåpelig å høre på. En plate med hvalross-lyder vil antakelig by på mer variasjon enn det Blut Aus Nord gjør her.

Jeg vil foretrekke å smøre inn hemorroider med Tiger-balsam før jeg i det hele tatt rører ved denne plata igjen. Ser du denne skiva i hylla; tramp hardt i bakken, kors armene og spytt platepusheren din midt i trynet!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Nuspirit Helsinki - Nuspirit Helsinki

(Guidance Recordings Inc.)

Finner med stil leverer et album av godlyd i jazza klubblandskap för helvetet.

Flere:

Magnet - On Your Side
Kendrick Lamar - To Pimp a Butterfly