cover

Mother Teacher Destroyer

The Hidden Hand

CD (2004) - Exile On Mainstream / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Doom / Stoner / Tungrock / Psykedelia

Spor:
The Crossing
Half Mast
Desensitized
Draco Vibration
Black Ribbon
Magdalene
Currents
Travesty As Usual
Coffin Lily
Sons Of Kings
The Deprogramming Of Tom Delay

Referanser:
Place Of Skulls
Saint Vitus
Spirit Caravan

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mørke håndtrykk

Wino er godt i gang med et nytt prosjekt som tråkker i stier han kjenner godt.

Scott "Wino" Weinrich må være en av rockens mest rastløse menn. Han har de siste femten åra gitt ut skiver med et utall band. Felles for dem alle er at de tilhører noe av det samme stoner/doom-miljøet. Det medfører at mange av banda han har vært involvert i har relativt likt sound. Bak navnet The Hidden Hand skjuler seg også bassist Bruce Falkinburg og trommis David Hennessy (gitarist og vokalist i Ostinato).

Mother Teacher Destroyer er deres andre album, og inneholder omtrent like store doser stoner, psykedelia og gammeldags manndomsrock. Flakinburg og Wino deler på vokalen. Begge har helt greie stemmer, men ingen skaper frysninger på ryggen. I tillegg til ni låter med vokal inneholder skiva et par instrumentaler som aldri når helt fram hos meg.

Half Mast høres ut som en tidlig Monster Magnet-innspilling. Black Ribbon er syreprega og mystisk. Travesty As Usual er Sabbath-inspirert doomsnacks. Med andre ord har The Hidden Hand kllart å skape brukbar variasjon innenfor gitte rammer. Bandet fikser ulike typer tung rock med like stor troverdighet. Det skulle kanskje bare mangle, når man snakker om veteraner i seig rock.

Dette er ei plate med mange kjente elementer for de som har vært borti Wino tidligere. Det er snakk om mørk og grov rock, riktignok med enkelte fargerike innslag. Oppfinnsomheten er likevel ikke stor nok til at man klarer å holde tankene om at man har hørt dette før unna. The Hidden Hand blir også direkte kjedelige i et par av de mer anonyme låtene. Synd, for på sitt beste rører de ved en nerve som hadde vært interesant å følge videre.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Neil Young - On the Beach

(Reprise)

Now I'm livin' out here on the beach, but those seagulls are still out of reach.

Flere:

Songs: Ohia - Magnolia Electric Co.
Sleepy Sun - Fever