cover

The Coral

The Coral

CD (2002) - Deltasonic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Retropop / Ska / Psykedelia / Powerpop

Spor:
Spanish Man
I Remember When
Shadows Fall
Dreaming of You
Simon Diamond
Goodbye
Waiting for the Heartaches
Skeleton Key
Wildfire
Bad Man
Calendars and Clocks

Referanser:
The Kinks
Dexy's Midnight Runners
The La's
The Beatles

Vis flere data

Se også:
Magic and Medicine - The Coral (2003)
Magic and Medicine - The Coral (2003)
Nightfreak and the Sons of Becker - The Coral (2004)
Butterfly House - The Coral (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Retrokorall

Det er mye morsom musikk å finne på The Corals debut, som preges både av spilleglede og talent.

The Coral er ikke redde, verken for fortid, nåtid eller fremtid. De blander vidt spredte elementer i pophistorien, antagelig i likhet med bredden i platesamlinga si. Her finner man indiepop, rock, psykedelia, reagge, ska, ompa (om enn ikke til du dør) og garasje-rock. Litt av hvert med andre ord, men med nedarvet britisk pop i bakhodet. En slik samling inspirasjonskilder kan ofte ende opp i en intetsigende smørje. Heldigvis skjer ikke det så ofte her.

Debutskiva inneholder selvsagt begge minihitsa til denne gjengen. Både Dreaming of You og Goodbye appellerer til nostalgiske popfølelser. Gode saker som kanskje burde nå ut til enda flere. Spesielt Dreaming of You er en type poplåt man ikke glemmer så lett, med sitt fengslende refreng og gode humør. Men her er det også flere godbiter enn de som er blitt spredt gjennom eteren.

Ian Broudie fra Lightning Seeds har produsert The Coral uten at man trenger å trekke sammenligninger musikalsk i den retning. Disse unggutta er nemlig hakket frekkere og slemmere enn Broudie har pleid å være. En del, i alle fall de over 25, vil huske The La's. Enkelte spor på skiva får meg mer til å tenke på denne gjengen fra tidlig 90-tall.

Det er selvsagt ikke alle låtene og påfunnene som treffer meg like godt. Noe kan kanskje bli litt vel klovnete og sirkusaktig. Likevel synes jeg The Coral har klart å komme opp med et artig og ganske velfungerende debutalbum. Låter som I Remember When og Waiting for the Heartaches er nesten like gode som singlene. I tillegg har man en variasjon som få skiver i samme genre kan vise til. Et skjult bonuskutt har de inkludert, og som i så mange andre tilfeller er dette en unødvendighet. De ordinære albumspora er vesentlig mer interessant lytting.

De elleve låtene er en slags frisk variant av retropop. Mange kan nok finne mye de liker her. Faren er selvsagt også at man kan synes noe blir for mye av det gode (for eksempel ompa-blåsere). Likevel holdes stilen så godt at det ikke er noen vits i overdreven sutring. Det er for mye å kose seg med til å drive med sånt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnolia Electric Co. - Sojourner

(Secretly Canadian)

The great plains, the black hearts, the crossroads and the lonesome valleys: Magnolia samler tråder og gir ut årets hittil sterkeste samler.

Flere:

Diverse artister - Hugen leikar så vide - Middelalderballader i Norge
Opsvik & Jennings - A Dream I Used to Dream