cover

Shake Your Stimulator

Backstreet Girls

CD (2007) - FaceFront / Indie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Rock'n'Roll / Punk

Spor:
Stars on Stripes
Phil 'n' Goode
High on Gibson Gasoline
Turning Purple
Hell Will Pay
Off Course You Will
Damaged
Arabian Nights
Beep Off Baby
Hey Baby
What A Way to Go
Hey Ho Let's Quo
Champion

Referanser:
AC/DC
Ramones
Rose Tattoo
Angels (Angel City)

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Spikeren i kista?

Norges svar på AC/DC returnerer etter fire år i dvale med en plate som vitner om et band fullstendig tomme for ideer.

I tjue år har Backstreet Girls vært landets fremste ekte rock'n'roll-band, og med unntak av en seks års periode på nittitallet har kara hyppig og med jevne mellomrom gitt ut plater. I begynnelsen av karrieren var det en del gjennomtrekk med tanke på utskiftinger av bandmedlemmer, men etter live-albumet fra 1993 har besetningen holdt seg noenlunde stabil.

Backstreet Girls er et vaskeekte rock 'n' roll-band, og tåler å bli beskrevet som "det norske AC/DC". Jeg er fristet til å oppføre Angus Young på lista over låtskrivere til denne plata, for det er tydelig at Petter Baarli har "lånt" veldig mye fra de australske yppersteprester. Vel har dette vært gjort også før i karrièren, men det er først på Shake Your Stimulator at det har blitt påfallende tydelig at gutta mangler både inspirasjon og ideer.

I forkant av innspillingen forlot originaltrommis Bjørn Terje Baarli bandet, for så etter en stund å bli erstattet av svenske Martin H-Son. I mellomtiden har bandet benyttet seg av session-trommiser, eller som de også kalles; trommehorer. Her står de mannsterke - tre i tallet, og svensken har kun blitt tildelt to(!) låter.

Som nevnt tidligere mangler låtene på skiva den genuine råskapen gutta klart og tydelig beviste at de var i besittelse av for 15-20 år siden. Ikke èn eneste låt klarer å få meg til å ta av, og bandet blir stående igjen som kun en blek og blodfattig AC/DC-kopi. Mangelen på trøkk skyldes nok også produksjonen, som er både platt og dvask. Det eneste som rocker ved denne utgivelsen er gitarlyden til Petter'n, og det er da i det minste en fattig trøst. Lydmessig vil jeg si bandet befinner seg omtrent der AC/DC var rundt 92-93, på The Razor's Edge.

Intet nytt under solen heter det, og det fins ikke mye nytt på Shake Your Stimulator heller.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Andrew Bird - Noble Beast

(Bella Union)

Så fabelaktig kan popmusikk vere. Om ein slepp til ein Bird med riktige idear, fager røyst og nystemt fiolin.

Flere:

Koop - Waltz for Koop
Information - Biomekano